Hej,

Har under en ganska lång tid läst på detta forum och fått mycket ideer, men detta är vårt första inlägg. Trots alla goda tips kan vi likväl inte omsätta våra tankar till en riktigt bra ritning. Ska läsa Byggarens checklista igen snart... Den är mycket imponerande.

Vi har konstaterat att vi har ett behov av många rum.
4 sovrum (3 på övervåning?)
1 arbetsrum
1 "lekrum" eller litet allrum (övervåning?)
1 vardagsrum
Och så det gamla vanliga förståss med kök, några två badrum och en gäst WC.

När vi ritade upp detta själva landade vi med på tok för många kvadratmeter för att kunna ha råd att bygga det. Vi måste ned under 200 kvm och kanske ännu hellre landa runt 180-185. Är detta möjljigt tror ni?

Är det någon som har ett tips på en planlösning? Vi kan tänka oss att bygga i valfritt antal plan.

Tack på förhand!
 
Har du tittat på Myresjöhus Sundsgården? 197m2 i 1,5 plan med ungefär det du behöver, fast de har bara ett badrum plus en toalett med dusch.

Jag tror att det blir svårt att trycka in det du vill ha på färre kvadratmeter, om man inte skall bygga garderober som kallas sovrum, skippa tvättstugan och sedan leva på hämtpizza därför att köket är för litet att laga mat i.
 
Vårgårdahus Kastanjen lever upp till era krav på ännu mindre yta! Men då får ni offra en del av klädvården för gästtoaletten. Bonus är att man kan ändra som man vill i planlösningen med Vårgårdahus.
 
Tack för tipsen! Nu har vi något att gå och titta på. Vi letar ideer för att förstå hur vi själva vill rita upp vårt hus. Vi körde fast och fick ett jätte-överskott med "all-rum" när vi var klara. Mer eller mindre 70 kvm som vi inte har något större behov av.
 
Kan detta vara något? http://www.gotenehus.se/hus/nysaterplan.html Vi bygger själva detta hus men har gjort mängder med ändringar och tillval.

En nackdel är att hallen är liten (går att öka något om man offrar den indragna och taktäckta entrén) samt att husets form gör att det kan vara lite svårplacerat på vissa tomter.
 
Många fina hus! Helt klart ideer som man kan jobba vidare på! Tack så mycket.


Osten, vågar man fråga hur mycket ni räknar med att ett sådant hus ska kosta?
Osten_3 skrev:
Kan detta vara något? [länk] Vi bygger själva detta hus men har gjort mängder med ändringar och tillval.

En nackdel är att hallen är liten (går att öka något om man offrar den indragna och taktäckta entrén) samt att husets form gör att det kan vara lite svårplacerat på vissa tomter.
 
J & L skrev:
Många fina hus! Helt klart ideer som man kan jobba vidare på! Tack så mycket.


Osten, vågar man fråga hur mycket ni räknar med att ett sådant hus ska kosta?

Du nog räkna med minst 2 700 000 kr för nyckelfärdigt hus inkl grund. (Mer med en knepig tomt) Vill du sedan göra div.ändringar och tillval och kanske bygga ett garage är det inte svårt att hamna på runt 3 500 000 kr. Sedan tillkommer tomt, anslutningskostnader, bygglov, räntor mm.
 
hej
jag gissar att det inte är en västervik från Smålandsvillan du är ute efter men kan ändå inte låta bli att konstatera att det hus du beskriver är precis som det vi byggt ...
Vi har tre sovrum, ett allrum och ett badrum på ovanvåningen, två "sov"rum, kök med matplats, vardagsrum, bad och tvättrum på nedre plan. BOA 144kvm. Pris för hus exklusive grund och allt under den, troligen (badrummet uppe är ännu inte färdigt) ca1,5 milj. Detta är inkl litet blandade tillval.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.