Vi har upptäckt att vår granne ska sälja sin villa. Vår tomt som angränsar är fortfarande obebyggd. Idag upptäckte vi att han har vart inne på våran tomt och klippt en god bit in på den så att gränserna ser ut att gå på andra ställen än de gör. Till saken hör att han sa sig ha blivit lurad av den dåvarande mäklaren när han köpte sitt hus eftersom denne hade sagt att tomtgränsen gick på ett annat ställe, dvs ungefär där han nu har klippt.

Vi har givietvis (viss) förståelse för att mäklare bara säger alla positiva saker och utelämnar negativa saker som köparen förväntas upptäcka/förstå, men vi ogillar skarpt att dom rör vår tomt som ett medel för att få huset att hamna i bättre dager. Till saken hör att våran tomt dessutom har en fantastisk utsikt och när vi bebygger den kommer hans utsikt att försvinna, och det "ogenerade" läget kommer inte att vara så ogenerat längre.

VI känner att situationen inte är riktigt schysst och vll inte ha osämja med nya framtida ägaren. Vad borde vi göra?
 
Åk till Odal och köp ett par gränspinnar och dra dit i gränsen (men se för farao till att sätta dem rätt!) och var på tomten och stöka med något under visningen. Var trevliga mot spekulanterna.
 
Visningen är imorgon och vi har svårt att lösa det till dess.
Tack för tipset
 
Det är inte säkert att han gör så för att låtsas som att sin tomt är större, han kanske bara vill att det ska se lite trevligare ut för spekulanternas skull.
 
Förvisso, men till saken hör att redan som läget är idag blir folk ganska förvånade när man ser tomten om man har fattat var gränsen går. Den går rakt genom en av "hans" stenmurar och över ett område som känns väldigt mycket som hans tomt eftersom det är "hans" uteplats. Även om det blir trevligare så är en bieffekt att man lätt missuppfattar var gränsen går.

Bra synpunkt dock.
 
Men det är väl bara bra om deras hus blir såld för bra peng? Då ökar värdet på din tomt/ hus oxå.
Låt det vara som det är nu, men tala om för granne att han får fråga innan han ger sig på din tomt.
Troligtvis så ville han att det skulle se trevlig ut. Nya köpare får ju ritningar i handen, och de kommer att fråga mäklaren on tomt gränser, det är ju nästan det första man gör när man kollar gräsmattan framför huset man tänker köpa.
Sen kan du ju sätta up gränspinnar, då blir det tydlig för alla.
 
Mikael_L
Prata med er nuvarande granne, och fråga rakt ut om anledningen!

Säg sedan att du tänker markera gränsen lite lätt, för du vill att det går schysst till samt att du inte vill ha något krångel i efterhand. Sen markerar du helt enkelt upp gränsen, du behöver knappast ta till storsläggan, bara nåt så spekulanterna iaf får en chans att förstå hur gränsen ligger.

Denna granne behöver du ju knappast göra allt för att ha en god relation med, det är bättre att få poäng hos köparen!

Sen håller jag med, om du/ni kan vara där på er tomt under visningen så gör det, och jag håller också med om att ni bör vara så trevliga som ni bara kan. På det sättet hjälper ni trots allt er nuvarande granne med försäljningen samt att ni får en bra start med era kommande grannar, om dom kommer och pratar med er, vill säga.

mina 25 öre
 
Hemmakatten
Det handlar ju bara om att slå ner två pinnar, eller trycka ner två bambukäppar, eller helt enkelt om att bara lägga en lina/snöre/band (gärna i glad färg) längs tomtgränsen så att spekulanter på granntomten ser var gränsen går. Det hinner ni absolut fixa tills visningen är. Om inte, ta med er ett par fällstolar o campingbord o ställ precis på er sida av gränsen. Vad som helst duger egentligen, bara det framgår var tomtgränsen är.
 
Milkshaken
Lyfter en gammal tråd av ren nyfikenhet....
Hur gick det sen Postman?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.