Nån som prövat dylik på en riktigt svår tapet?

Slutsats?

Fabrikat/modell, någon rekommendation?
 
Vi har en tapet-ångtillsats till vår Kärcher ångtvätt. Den har funkat bra till tapeter som suger upp vatten någorlunda, men är inte någon universallösning till all tapet.

Bäst hittills på riktigt tuff tapet har varit en kombination av att riva/skrubba upp tapeten med något grovt (piggroller tex), spraya/svampa med ljummet vatten eller kläbba på utspätt tapetklister, och sedan täcka med plast ett tag. Sedan kan man skrapa/skrubba och ev. upprepa några gånger om det är många lager tapet. Detta gör man alltså bara om tapeten verkligen måste bort, tex för att man vill ta fram ytan bakom. Annars lämnar man kvar allt som inte lossnar frivilligt, målar med tapetgrund för att binda tapetresterna och bredspacklar.

Tidigare ägare av vårt hus har varit glada i att tapetsera om och senaste ägaren rökte, så vi har rivit tapet av alla sorter som har funnits sedan 1930-talet, och på alla underlag från tretex till putsad skostensstock och lackade garderobsdörrar :) Kontentan är att det inte finns någon ”bästa metod” som funkar överallt.
 
  • Gilla
Annaet
  • Laddar…
D
H hellborg skrev:
Nån som prövat dylik på en riktigt svår tapet?

Slutsats?

Fabrikat/modell, någon rekommendation?
Har använt tre sådana. Två från Biltema och en prestigemärke (minns ej vilket). En av dem från Biltema slets ut (efter att använts i många rum i två hus). Det finns just ingen skillnad i kvaliteten vad gäller funktionen. Alla är en vattenkokare med slang och plastmunstycke. Försök perforera först (t ex med en uttjänt roller som du satt spik utåt i) och tryck upp munstycket med en bräda så du slipper hålla och låt det gå rätt lång tid.

Köp den billigaste.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.