Vattenpumpen orkar bara gå i typ 2 sekunder och fick höra att man behöver blåsa in tryckluft i den. Men hur gör man? Jag har kompressor. En bild på en tryckluftkompressor med kopplingar, rör och en vattenavskiljare mot en trävägg.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Krilleman
Ämnet har varit uppe flera gånger, hittade lite snabbt detta dokumentet som förklarar det enkelt.

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&ved=2ahUKEwiLw8igr6f8AhXE-ioKHbIeAoUQFnoECA0QAw&url=https://www.kbror.se/_pdf/blad_hydropress.pdf&usg=AOvVaw2D_vUQhCjHRI_LWVcVxUSc

Din anslutning för luft sitter antagligen här under ett svart lock av plast som man gängar bort för att frilägga "bilventilen".

Gul luftkompressor, elektrisk, med etiketter och kablar, placerad på ett kaklat golv.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Tex kan det se ut såhär:

Kompressor i förgrunden, fokuserat på hål markerat med grön cirkel, vit vägg och grått golv i bakgrunden.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Krilleman
Hittade en suddig bild på VB25/900 på en rysk sida.

Här är det svarta locket du behöver komma åt för att frilägga bilventilen på trycktanken:

Orange och blå kompressor på marken, synlig strömkabel, suddig bakgrund, sannolikt utomhus.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
13th Marine
  • Laddar…
Den gula tanken är en hydropress, där finns en gummiblåsa som skiljer vattnet från luft som fungerar som en fjäder och låter pumpen pumpa en stund, sedan när du öppnar en kran så pressar luften ut vatten.

Nu verkar det som att det är för lite luft i blåsan och det vanligaste är att det sitter en ventil på högersidan i din bild, den sida som står kloss mot en vägg.
Protte
 
Stäng av pumpen, öppna en kran och låt den vara öppen så länge. Pumpa in luft i ventilen tills trycket blir strax under pumpens tillslagstryck. Vanligtvis brukar tillslagstrycket vara runt 2 kg. Du kan börja med att fylla luft till 1,5 kg, fortfarande med en kran öppen. När du har fyllt i luft, stäng kranen och slå på pumpen. Den kommer att gå tills den når frånslagstrycket. När den gjort det öppnar du kranen och observerar på manometern när pumpen startar igen. Låt säga att den startar på 2 kg, då är det lämpligt att höja lufttrycket till 1,7 - 1,8. Då upprepar du proceduren från början med öppen kran osv och kompletteringsfyller. OBS! Lufttrycket måste vara lägre än tillslagstrycket annars kommer pumpen aldrig att starta. Ca 10% lägre än tillslagstrycket är lämpligt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.