Hur mycket rabatt har ni fått på era bundna bolån som ni tecknat nyligen ? Skriv gärna bank, längd på lån och antal % rabatt.
Fick nyligen 0,23% på 3 och 5år hos Swedbank. Det var absolut det lägsta de kunde gå till, vi hamnade på 5% på båda. Är det bra ?
 
Detta fick jag av Nordea:

070822 kan vi erbjuda dig räntesats på 3 år : 4,63% och på 5 år: 4,82%.
 
Det var en bra ränta, har du några speciella kontakter på banken eftersom du fick så bra ränta ?
 
Nä, är bara en hyfsat van förhandlare. Vi har också en rätt rutinerad och bra privat bankman som vi har klargjort för att vi alltid kommer att ta in konkurrerande anbud. Om de inte är lägst byter vi bank.

Vårt byggkreditiv ligger på 4,10% när den helrörliga räntan ligger på 4,2%. Det är ytterst ovanligt när byggkreditivräntan vanligtvis ligger 30-50 punker över vanlig rörlig boränta. Detta lycakdes vi dock med efter rätt mycket förhandlingar och det tycker jag säger rätt mycket om bankernas goda mariginaler. Nu har dock Handelsbanken erbjudit oss 4,05% så det är väl bara till att börja omförhandla igen :)

Swedbank har vanligtvis mycket höga utlåningsräntor och de är inte prutvänliga heller. Vi bytte från Swedbank direkt då vi köpte vår första bostad.
 
Vi bytte oxå bank från swedbank pga deras oproffsiga bemötande och höga räntor.
 
Om man nu vill vara så vänlig att skriva om den rabatt man fått så kanske man även kan lägga till andra förutsättningar för den rabatten... Efter allt, banken ser sällan till enbart lånedelen. Om en lånekund tjänar 2 mkr om året så är ju han mer intressant än en som tjänar 200 tkr...

...och om en lånekund har 5 mkr i placeringar i den banken (ja det finns de som hellre lånar än använder placerat kapital) så blir den personen mer intressant än den som har noll kr i sparat kapital...och därmed större förutsättningar för att låna till bättre villkor.

...en lånekund lånar 5 mkr blir ju han mera intressant än den som lånar 300 tkr....

För mig (som jobbar med detta hela dagarna) blir ju annars lätt som att jämföra päron och äpplen...

Kan ju också vara så att utifrån ens egna förutsättningar (skötsamhet och annat) så har man fått en bra rabatt...och/eller en jäkla dåligt...

Men som sagt, för att kunna jämföra räntevillkor tycker jag personligen att det saknas en hel del information i svaren många skickar in.

Mvh
 
Så du tror att han som fick 4,82% på femåringen måste vara en kund med bra ekonomiska tillgångar?

Hur mycket ska man förvänta sig att kunna förhandla ned räntan med på fem respektive tre år vid lån på 2,5mkr, vi har inga tidigare lån, sparande i fonder på några hundratusen var , samt månadslöner före skatt på 33000kr och 23000kr. kontantinsats på 300000kr.
 
Håller med DM i hans resonemang.

Banken gör en riskbedömning, lägre risk = lägre ränta.

Sen är det ju så att en kort svar/påstående lämnar ute en massa information.
(inkomster, andra lån, kontakter, krediter, kort, anmärkningar, konton, aktiedepåer,
andra tillgångar såsom sommar/vinter bostad, segel- alt motorbåt mm)

Helt enkelt andra värden som kan omsättas i pengar och antingen betala sitt boende
göra amorteringar vid uppsägning tex.

EDIT: För att kunna ge svar på vissa saker är det bra att man har en lokal kännedom,
man bör åtminstonne veta var i landet ett eventuellt hus är tänkt att införskaffas.
 
Lite eget kapital, lån på 2,5 MSEK, hyfsade inkomser, inga andra tillgångar - bra räntor. Uppsala
 
Hur mycket är hyfsade inkomster ?
 
Tupas: Din hushålls månadsinkomster är långt över "snittet". Hyfsat är väl kring den snittet i Sverige. Har snackats om i annan tråd. Tror det var 18.900 kr/mån. Före skatt alltså. Anv. sökfunktion ;)
 
Coolman skrev:
Tupas: Din hushålls månadsinkomster är långt över "snittet". Hyfsat är väl kring den snittet i Sverige. Har snackats om i annan tråd. Tror det var 18.900 kr/mån. Före skatt alltså. Anv. sökfunktion ;)
Va??? Är 33000 + 23000 innan skatt inkomster över snittet??? Oj oj - när blir man höginkomsttagare då?
 
Ungefär när man börjar betala så mycket i marginalskatt att eventuella löneföhöjningar känns helt meningslösa?
 
Det inträffar väl redan vid 25'/mån?
 
Genomsnittslönerna presenterades i veckan på nyheterna. 28000 för män och 22500 för kvinnor ungefär om jag minns rätt. Medel var alltså ca 25000. Våra löner är alltså helt OK jämfört med detta - alltså är vi inga krösusar utan det är banken som har sjukt bra mariginaler. PRUTA!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.