Hejsan.
Är spekulant på ett hus som är byggt 2004.
På visningen ser jag hur en kakelfog i ett helkaklat badrum är sprucken från golv till tak. Ingen stor spricka, men dock en synlig spricka. Hur funkar det? Är osäker på om slutbesiktningen är utförd för huset. Antar att en sån sak MÅSTE åtgärdas, även om sprickan satt vid handfatet och inte i duschen.

Vem ska stå för en sådan reparation?
Är det en förhandlingssak?
Behöver man kakla om allt eller kan man laga just den skarven i den kakelraden?

Mvh
//Staffan
 
Med slutbesiktning så antar jag att du menar garantibesiktningen efter 2 år. Där gäller strikt 2 år. Så om huset är byggt 2004 så är det försent med en garantibesiktning nu. Frågan är väl om skadan ev. finns upptagen i ett besiktningsprotokoll från garantibesiktningen, men inte åtgärdats ännu av någon anledning.

Vem som skall stå för reparationen är en förhandlingssak, det kan aldrig betraktas som ett dolt fel, efterssom det är synligt.

Det är fullt tänkbart att det bara är en spricka i själva fogen, men att tätskiktet bakom är OK. problemet är att troligen kan ingen garantera att det är Ok, utan att först riva. Om det däremot redan finns en fuktskada bakom sprickan så kan man kanske detektera detta.

Tyvärr är det nog svårt att få ett tydligt besked.

Om man skall reparera så måste man troligen göra om hela badrummet.
 
Tack för svaret. Synd att inte de andra spekulanterna känner till detta, då kanske inte buden hade haglat lika ohämmat som de lär göra nu..
 
Lägg det bud på huset som du tycker att det är värt.
När sedan budvinnaren gör sin överlåtelsebesiktning så kommer de att ta upp detta och då vill de ha avdrag för renovering av badrummet. Kanske ligger då ditt bud högre än budvinnarens minus renoveringen, och de hör av sig till dig med ett glatt besked om att du köpt hus.
 
stiffen72 skrev:
Tack för svaret. Synd att inte de andra spekulanterna känner till detta, då kanske inte buden hade haglat lika ohämmat som de lär göra nu..
Du ska påtala detta för mäklaren för denne har skyldighet att informera de andra intressenterna om detta, vilket torde leda till lägre bud vid budgivningen.
 
haddirajan skrev:
de hör av sig till dig med ett glatt besked om att du köpt hus.
Så enkelt är det inte att "bli med hus".... . Köpehandlingar m.m. måste skrivas under.
 
carlssoni skrev:
Så enkelt är det inte att "bli med hus".... . Köpehandlingar m.m. måste skrivas under.
Förvisso, men de är ju inte bindande eftersom en klausul ang. överlåtelsebesiktning finns medskriven.
Om köparen alltså hittar något på besiktningen som de inte är nöjda med så antingen prutar dem eller står åt sidan. Då ringer man upp nästa budgivare för att se om den fortfarande är intresserad. En mäklares mardröm kan tyckas, men realitet.
 
En spricka från golv till tak behöver inte vara en sättningsskada.
Oftast är det en skada som uppstått pga rörelser i trästommen. Dvs underlaget har inte varit stumt nog utan pressat ihop eller dragit isär kaklet.
Det har också inträffat att väggar bågnat med samma skadetyp som följd.
 
Det kan också vara ett dåligt byggt badrum. Om ni vinner budgivning så kolla upp det!

Vårt nya badrum sprack också och dewt visade sig vara slarv med underarbete - dvs ej uppreglat enligt krav och en massa skit - dåligt byggt alltså!

Ett nytt badrum kostar runt 120 tusen kr (så du vet prutmån)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.