Hej!

Vad har ni för planlösning på era övervåningar? Vi försöker få till en ritning på vårt spegelvända Lodur med takkupa bakåt.

Tanken just nu är:
* när man kommer uppför trappen och ser åt vänster finns en utgång genom en liten takkupa (som en snickare ska ge oss offert för imorrn) till balkong ovanpå entrén. Brevid den lilla "hallen" sitter badrummet. Mot fönstret längre in vill vi ha ett "mo-rum" där man gottar sig efter bastun, som ska ligga där det andra fönstret (baksidan huset) är. Mot andra sidan (höger om trapp) ska barnen ha varsitt litet rum - och medan de är små vill vi kunna sova upp så i den vinkel som bli bakom bastun och mot toaletten vill vi rymma en sovalkov. Det blir alltså brevid takkupefönstrena.

Problemet är att det bli väldigt svårt att gå mellan bad-, mo- och basturum! Det fördragna handfatet och duschen sitter ju så nära varandra!

så... hur har ni gjort? Någon som haft samma problem som vi?
 
OK - ingen som hade något förslag.

Någon som vill/kan kommentera vår idé till planlösning. Tycker ni den verkar bra eller dålig?

Eller är dte någon som har bilder på sin övervåning?
 
Tack -ska kika!
 
Kan ni inte skippa sovalkoven och använda den ytan till badrum? Om ni vill sova uppe kan man ju ställa en säng utanför barnens rum, vid takkupan.

/Pontus
 
Hej!

Kul att någon är i samma situation som vi - samtidigt! De andra inläggen som Faidros informerade om är ju rätt gamla.

Jag håller med Pongu angående planlösningen.

Själva har vi ett Mimer, det ser lika dant ut men toalett/dusch finns till höger om trappan.

Ska du/ni(Subscream) bygga din övervåning själv eller anlita någon?

Har ni funderat på takfönster? eller att utnyttja utrymmet bakom stödbenen till tex förråd?

/Johan
 
Tack för era åsikter! Kloka och bra, men... vi vill gärna ha kvar lite yta så att barnen kan leka ute i allrummet också (därför vill vi ha en liten alkov för sängen) Det blir ju ändå några ÅR som vi ska bo där.

Har gjort ett förslag till... Fast den sneda väggen blir nog rak ändå, om vi väljer detta alternativ.
Sedan ska vi i så fall ta upp ett fönster mellan morum och bastu och ev. ett takfönster i bastun om den ändå känns instängd.

Kommentarer???
 
  • Bild1.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Just det ja.. skulle ju svara också: :)

Vi ska nog anlita snickare för att ta upp takkupa och ev. takfönster. Sedan måste vi väl anlita för el och vvs/läggnings av våtrumsmatta också, men allt byggjobb som vi klarar ska vi göra själva - dvs isolering, innerväggar och sådant.

Snickaren kommer om någon vecka för att kolla och ge förslag och kostnadsberäkning. Ska bli spännande att höra vad han säger.
 
Det skulle vara intressant att få veta vad snickaren säger. Vad ritar du med för program?
Har du tänkt på att väggarna har en tjocklek också? Hur stora blir toan och bastun?
Den svarta pricken till höger om trappan, vad är det?

Johan & Anna
 
Ja, jag hör av mig när snickaren varit hos oss. Ritprogram, ja... ha ha. Detta är en VÄLDIGT förenklad version av en ritning så den är gjort med PowerPoint.. he he! Vi ska ju bara anmäla när övervåningen är klar, inget bygglov behövs, så då kommer nog ändå lösningarna att dyka upp eftersom när vi jobbar däruppe.

Den svarta pricken representerar skorstenen som går upp. Den ska byggas in och så sätter vi en delad garderob där som får funka som städskåp mot allrumsdelen (vill ha ett på varje plan för jag vet hur lata vi är) och garderob mot barnrumsdelen.
 
Ville bara tacka för alla tips och idéer. Nu har vi kommit en bit med övervåningsbygget och planerna har ändrats flera gånger om.

Det blir inget allrum däruppe, utan ett eget sovrum till oss i takkupan. Det går ju att använda som allrum senare i alla fall, om barnen vill. Följdaktligen blir det bara en liten hall med dörr in till vårt sovrum direkt när man kommer uppför trappan.

Bastun står framför det andra fönstret i gaveln, med bastudörr på väggen mellan fönstrena. Angränsande ligger morummet. Duschen göms in i en nisch mellan bastun direkt till vänster när man kommit in i morummet från hallen. Toan har separerats från duschen och är nu en pytteliten lilltoa.

Snickaren fick inte tid att komma till oss förrän sommaren, men då byggdes det hej vilt. Har bilder inne på älvsbyhusforumet/Lodur om någon vill se. Takkupan blev smal men bra och balkongen blev mycket större än vi trott!

Tack ska ni ha!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.