Jag skulle behöva lite tips på riktigt bra vetemjöl. Vi pratar enkelt vitt bröd, typ baguetter. Kör nu med Manitoba Cream, och det känns väl hyfsat bra. (Läste förut om bråket mellan Jan Hedh, som gärna använder Manitoba, och Sebastien Boudet, som tycker att det finns konstiga tillsatser i det. Vad Sebastien förordar fick jag ingen kläm på.) Jag har även testat Warbro kvarn, utan att bli så imponerad. Tråkigt nog brann den ner i somras.
En del verkar förespråka Saltå kvarn. Vad säger panelen om det?
Jag är ute efter bra smak förstås, bra lyft med stora bubblor, och skön seghet. Nu blir det mest ett kalljäs-recept från Pain de Martin som jag tycker ger bra bröd med liten arbetsinsats. Självklart vill jag ha bästa förutsättningar vad gäller mjölet, så vad väljer jag?
 
Jag gillar Labans!
 
  • Gilla
reez och 1 till
  • Laddar…
Mitt basmjöl är Ica Eko vetemjöl special (som kommer från Berte Kvarn i Slöinge). Det funkar bra till både surdeg och jäst.
 
  • Gilla
munge
  • Laddar…
C
Jag tror Sebastien Boudet var inne på helt rätt spår. Har aldrig hittat något mjöl på butikshyllorna som ger den där sköna segheten du nämner.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.