Någon som har erfarenhet av Scanhause? Funderar på att bygga i Skåne med dem......
 
Var och tittade på deras utställningshus på bomässan i Trelleborg. Upplevde det som väldigt plastigt jämfört med våra svenska hustillverkare. Ekfärgade plastfoder runt dörrarna. Dörrarna kändes plastiga. Listerna såg ut att vara av plast. Fönstrena var nog PVC fönster. Trappan upp till ovanvåningen var ekfärgad men knarrade väldigt mycket, och var nog av något annat material.
Säkert inget fel på husen, men jag är lite allergisk mot när man försöker efterlikna ett annat material. Tycker att saker skall se ut som det de är.
 
Vi har byggt med Scanhaus SH 129 SMART i Skåne och är mycket nöjda med vårt hus. Fönster, altandörrar
och ytterdörr är i komposit så det är helt rätt. Kompositen har en alu.kärna och bl.a ytterdörr och altandörrar är riktigt robusta. U-värdet i tex. fönster är 1.2 så det är fullt godkänt. Men inget.plast inomhus utan gedigna tjocka träinnedörrar foder och lister så att dom möjligtvis satt plastfoder och lister i visningshuset låter märkligt för att inte säga osannolikt. Trappan i visningshuset i Lödde är definitivt i trä och tror säkert den var det på mässan också.

Alla människor har olika tycke och smak med det mesta och vissa är mer allergiska än andra mot vissa saker men så är ju livet.

Vi tittade runt på olika hustillverkares hus och träffade flera säljare men vill inte påstå att vi var speciellt imponerade av något egentligen, vissa säljare som representerade stora Svenska husföretag upplevde vi som rent oseriösa. Våra grannar som byggt med 2 olika har haft och har fortfarande bekymmer att få saker tillrättade och i vissa bitar kommer det säkert att blandas in advokater för att få rätt på sakerna.

Kan bara citera vad besiktningsmannen från GAR-BO sa till mig när vi tog ett litet snack, han sa att det är mycket välbyggda och gedigna hus, det var skönt att höra + att vi sedan 1,5 år fortfarande är mycket nöjda med vårt hus.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.