Fick veta att det ska byggas ett nytt sommarstugeområde alldeles intill vår egen sommarstuga, på en plats där det är skog och sjö idag. :mad:

Kommunen har tydligen ställt sig positivt till bygget.

Hur kan man agera för att försöka förhindra ett sådant bygge?
 
Hur påverkar det er tillgång till frilufts- och strövområden? Skyddsvärda biotoper? Hur är tillgången på allemansrättslig mark övrigt i området?

Tror det kan bli svårt att bromsa en sådan utbyggnad och kan nog bli en utdragen process om man vill försöka.
 
basshunter:
Intressant frågeställning och liknande har uppkommit tidigare här på forumet. Jag tror tyvärr att du får leta efter ett annat forum eftersom detta kallas "byggahus-forumet". Det ligger liksom i sakens natur att forummedlemmarna VILL bygga. Här finns däremot många långa trådar där frustrerade byggare har stött på motstånd av alla möjliga slag i sin strävan att få bygga sej ett hus.
 
Det enda som garanterat funkar är att du köper upp tomterna närmast dig. Då kan du själv avgöra om det ska byggas eller inte. Sen är det den där detaljen med finansieringen...
 
I stället för att säga tvärt nej till byggnationen (som sannolikt kommer att bli av) så tycker jag att du ska ta kontakt med kommunen och försöka påverka vad, var och hur det ska byggas. Du kanske kan få en "grön zon" mellan din tomt och grannens där inget får byggas. En strandpromenad vid sjön så att den inte blir avskuren mm. Det är nog bättre för dig att samarbeta och framföra dina tankar och synpunkter om byggnationen än att bara säga tvärt nej och överklaga. Det troligaste är ändå bara att det drar ut på tiden och sen byggs det i allafall.
Lycka till!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.