Har köpt nyckelfärdigt hus från A-hus med totalentreprenad. Hade genomgång med elkonsulten på plats och noterade att det är rätt stora glipor mellan isoleringen i ytterväggen, 1-4 cm. Bifogar bild. Ska det verkligen se ut så? Blir det inte köldbryggor?

Även fråga om drevningen runt fönstren ser tillräcklig ut. Och plasten som varken vikts in eller tejpats.

Byggplats interiör med isolering och OSB-skivor, trästomme, ett fönster, och byggmaterial synligt.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


A-hus förhalar, och byggfirman ska börja gipsa imorgon utan att täppa till gliporna. Är förvisso installationsskiktet, men man vill ju ändå att det ska bli bra.
Nån som kan uttala sig om det är nåt att bry sig om lr inte?
 
Redigerat:
Skulle ej accepterat. Men det är bara jag.

Prao-elever som isolerat?

Kommer dock ej försämra isoleringsförmågan märkbart men varför?
 
Plasten är nog okej. Men isoleringen får du inte acceptera. Det kommer aldrig gå igenom en besiktning om det upptäcks.
 
Det ser ju inte snyggt ut och skaver i ögat och en seriös firma själva borde ta och fixa det utan gnäll och har man en rulle för att dreva ska väl det väl gå att fixa utan att försena för de som sätter skivorna. Går ju lika snabbt att fixa detta som att fylla skruvautomaten

Kliar mig i skallen om det är ett större faktiskt problem i sig dock oavsett om det är fel eller vad en besiktningsman skulle säga. Isolerings uppgift är ju att hålla luft stilla och där är du innanför diffspärren och utanför osb/gips så du ska inte ha luftrörelser. Har du andra problem som läckage i diffspärren och slarviga genomföringar så gör ju detta att luften enklare vandrar men då är ju grundorsaken en annan.
 
Som jag ser är plasten bakom. Och isoleringen du ser är i installation väggen. Och då är det väl inte 100 exakt noga. Inte alla som har isolering ens i den.
Dock ska väl plasten vikas ut till fönsterkarmen?
 
Plasten ska vikas ut mot fönstret och tejpas mot karmen så det blir helt lufttätt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.