Det känns som en dum fråga :-? men måste ändå ställa den! Funkar sjösten på golv? Har fått för mig att den måste behandlas med jämna mellanrum och därmed inte passar på köks- och hallgolv... Hittade billig svart sjösten på Coop Forum för 699kr/m2. Supersnygg :D Men priset gör mig skeptisk :-/ är den äkta eller fejk?
 
Håller just nu på att renovera badrummet. Har köpt hem ca 20 kvm ljus sjösten. K-rauta ca 500 kr/kvm.
Vi kommer göra någon typ av behandling men vet inte riktigt ännu vilken och hur.
Tittade på flera kakelställen innan vi bestämde oss och det är inget problem att hitta äkta sjösten för 500-700 kr/kvm, så de du har hittat är förmpdligen äkta. Det känner du väl nästan på kvaliteten!?
 
Vad är det för typ av behandlingar som är till för sjösten? Olja, vax?
 
Japp olja till sjöstenen är ett måste då den är grymt sugande,har själv behandlat vårt badrum 2ggr men har redan mörka fläckar av fötter vid toa stolen så var noga med behandlingen.

oljan var ju inte gratis ca 600 för 1liter men den är dryg....

 
Nackdelen med sjösten är att hur mycket du än behandlar den så blir den ful.En kaffedroppe och det e förstört. Det suger åt sig allt och när det har hänt så är det för sent för att göra nått åt det. Det är därför priserna på sjösten har sjunkit för folk har kommit på att det inte e så praktiskt, och kräver ett oerhört arbete med olja. :(
 
använd skiffer istället! något vackrare går ju inte att finna... :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.