När kan man få det nybyggda huset värderat så man kan binda upp ett vanligt bolån ? Ska bygga under nästa år och undrar om alla rummen måste vara klara ? Och om man kan lämna garaget till året därefter ? Men under inga omständigheter skall kreditivet löpa i två år !!
Så hur funkar det med slutbesiktningen/värderingen ?

Någon bra länk om detta ?
 
Vi har fattat det som så att vårat kreditiv löper tills våra pengar är slut och vi väljer att värdera om huset. Då skulle kreditivet göras om till ett vanligt bolån och vi skulle börja amortera!
 
Hörde igår att ett par hade fått en kreditivränta som var så låg att den var bara en liten bit över bolåne räntan som var 2,9% :surprised: :surprised:. Och om så är fallet så behöver man ju inte oroa sig att bygget tar över ett år... Men som sagt har jag inte diskuterat med banken (bankerna) om vilka räntor vi får ännu.
 
Det låter ju väldigt bra Draven, hoppas att det är så själva håller vi på och träter med kommunen men längtar efter att ta kredektivet i bruk... ;D
 
Hörde igår att ett par hade fått en kreditivränta som var så låg att den var bara en liten bit över bolåne räntan som var 2,9% . Och om så är fallet så behöver man ju inte oroa sig att bygget tar över ett år... Men som sagt har jag inte diskuterat med banken (bankerna) om vilka räntor vi får ännu.
Vi har precis byggt klart och ska förhoppningsvis snart få huset besiktat. Så än så länge lever vi på vårt byggkreditiv. 2,9% stämmer säkert. Vi tog ju vårat byggkreditiv tidigt i höstas och vi fick en ränta på 3,15%. :) Sedan dess har ju räntorna fortsatt att gå neråt. :D Idag kan man ju utan diskution binda lånet i 10år för under 5% om man nu känner för det. Så räntorna får vi husägare/byggare vara nöjda med. ;D
 
I princip så är det väl banken som avgör om fastigheten har ett värde som motsvarar lånen samt att de kan pantsätta fastigheten. Banken anser inte att ett halvfärdigt bygge har något värde. DÄremot har tomt ett värde och en färdig fasighet har ett värde. Definitionen av "färdig" får du argumentera med banken om.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.