Har ett nybyggt garage, men det är ej isolerat just nu. Normalt är väl tanken att man skall bygga och isolera ett platt innertak, och låta vinden vara oisolerad.

Funderar på att istället för att bygga ett platt tak, att isolera längs underlagstaket och sätta dit gipsskivor. Det medför ett mer luftigt och öppnare garage, dessutom får man ju lättare tillgång till att lägga upp brädor, eller göra nåt annat roligt vid takstolarna, t.e.x. bygga en öppen etagevåning där man kan förvara grejor (dock blir det ej ståhöjd då garaget är rätt litet).

Frågan är om det inte rekommenderas att göra så. Tänker på fuktproblem mellan underlagstak och isolering, samt vad man skall tänka på. Det är ju stora luftglipor vid takutsprånget in till garaget, så tanken är väl att man inte skall isolera längs underlagstaket.

Några goa tips, är mitt första projekt. :)

Edit: Skulle energikostnaden öka markant om man skulle isolera underlagstaket istället för att bygga och isolera ett platt innertak?
 
  • Träkonstruktion, takstolar, garageportöppnare och isolerade väggar i ett ofärdigt garage eller uthus.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Det är inga som helst problem. Du måste bygga en luftspalt mellan råspont och din isolering. Googla på snedtak och isolering så får du se förslag på utförande.
 
Luftspalten kan man strunta i om man väljer en diffusionsöppen duk ovanpå råsponten, det ger bara fördelar. Mindre jobb, mer isolering och man leder inte in kall fuktig utomhusluft in i konstruktionen.
Personligen skulle jag dessutom lagt 10cm cellplast utanpå denna diffusionsöppna duk, det hade blivit en riktigt bra och välisolerad lösning. Fast om yttertaket redan är lagt så är det ju lite sent för denna förträffliga lösning.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.