Jag har en markarmatur med en snutt gummikabel innehållande endast två ledare (armaturen är enligt leverantören extra isolerad och ska därför inte jordas). Armaturens gummikabel ska anslutas till en EKLK under mark, tyvärr finns ingen möjlighet att sätta en dosa ovan jord. Nu frågorna:

Finns det någon form av dosa som kan läggas löst i marken (det finns ett hålrum inuti armaturens fästring som skulle kunna användas i så fall)?

Om inte, kan man pressan ihop en ledarna i en gummikabel med ledarna i en EKLK och vad gör man i så fall med jord och skärm?
 
Skarven mellan gummikabel och eklk ska INTE göras i marken, gummikabeln kommer att bli förstörd och det är dessutom inte tillåtet att lägga gummikabel i mark. Har du däremot plats i stolpe/armatur kan du skarva där i en dosa.
 
Är du säker på att det är en gummikabel? Är den gjord för att ligga i marken lär de förhoppningsvis förberett med en kabel som får ligga i mark. Så vitt jag vet ska man väl inte heller ha gummikabel som permanent installation.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.