Jag har sökt, men inte hittat någon länk om Leva & Bo 07 i Trelleborg. Därför kommer en här.

Några av mina reflektioner från ”utställningen” kommer här:
- Det är väldigt mycket puts i Skåne… Särskilt vit! T.o.m. Älvsbyhus hade puts.
- Likaså verkar det vara vanligt med pulpettak istället för sadeltak på takkupor. Eller är det ett allmänt modebyte?
- Hantverkarna är otroligt viktiga för slutresultatet! Jag har alltid trott att t.ex. Trivselhus gjorde bra hus, men efter att ha sett badrummen i visningshuset vet jag inte längre…
- Götenehus imponerade! Både huset och ”säljarna” var de mest trevliga! Jag gillade dock inte ”operationslamporna” i köket.
- Sviktade golvet i Älvsbyhus visningshus, eller var det bara jag som inbillade mig?
- Det är stor skillnad på tvättstuga och tvättstuga. Det märktes direkt vilka tillverkare som hade satsat lite extra på tvättstugan och de som satt in sina standardmöbler.
- Trädgården är viktig för helhetsintrycket. Myresjöhus hade lyckats bäst!
- Borohus hade en spännande liggande panel på väggarna i visningshuset.

En sista kommentar. Skall ni bygga hus och här möjlighet att åka dit. Gör det! Det var mer givande än jag trodde! Och ni som varit där – hur upplevde ni det och vilka är era reflektioner?
 
Jag var chockad över att så många hus var så slarvigt gjorda. Man tycker att ett visningshus som skall vara med i en så pass stor utställning saknar sviktande golv, knarrande trappor och andra små och stora skönhetsfel. Om de är så dåliga på att slutföra ett vsiningshus hur blir då slutresultatet i ett hus som går till kund.

Jag kan bara hålla med om Götenehus, de hade förstått att det folk vill se är färdiga och snygga hus, deras ljuslösningar var otroligt snygga, dock i en extrem prisklass.

Tyckte även det var skönt att se att Myresjöhus, som jag skall bygga med, också hade hög kvalitet på sitt arbete, dock var väl husmodellen inte det roligaste men att bygga Trelloborgshuset i Trelleborg var väl ett måste ;-)
 
Hej
Jag var på utställningen igår den sista dagen och hann tyvärr inte se samtliga visningshus, men av de jag såg blev jag oerhört besviken på både kvaliteten och funktionaliteten i flera av husen. Jag upplevde också sviktande golv etc., men inte bara det utan slutfinishen när det gäller lister, fogning, foder etc var minst sagt bedrövlig på många håll. Det är också tråktigt att se hur man snålar i materialval rakt igenom. Billiga klickgolv, läminatskivor i köken, billigast möjliga elinstallationer mm. Var finns nytänkandet? Var finns yrkesstoltheten? Är detta den kvalitet man kan förvänta sig om man köper ett nytt hus för 3 miila idag?

/Fredrik
 
Mina intryck:

- Kul att se så många olika hus på en gång, gör att man lättare kan sålla fram de planlösningar man gillar när man går in och ut ur husen samma dag.

- Jag fick lite sjösjukekänsla i Älvsbyhuset, så jag tror också att golvet sviktade.

- Myresjösäljaren uppgav priset 2,5 milj för Trelleborgsvillan utan tomt. "Mycket hus för pengarna" tillade han. .. I mitt tycke var huset ett typiskt standardhus som normalt sett säljs i hustillverkarnas budgetserie och borde vara en halv miljon billigare.

- Mina favoriter bland planlösningarna:

*Trivselhusets var bra, härliga ytor, kanske onödigt stor hall.
*LB-hus falken bra planlösning och ljusinsläpp.
*A-hus Vinga, 1 planare som kändes spännande och större än 140 kvm.
*Gillade Rörvikshuset, skiljer sig lite från mängden genom att vara ganska avdelat mellan rummen men ändå lyckas med en annorlunda planlösning. dock lite smalt på ovanvåningen och några extra fönster hade gjort mycket.






-
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.