Hejsan,

Vi har fått en tomt på 1140 kvm. En gata har anlagts och vi är ca 14 tomter på denna nya gata. Nu är grejen den att vår tomt är den som är högst belägen (2 meter lodrät vägg) över den nyasfalterade gatan. Enligt detlajplanen så är det souteränghuskrav och som jag förstått det så är souteränghus lämpliga att sätta på tomter som sluttar uppåt lite längre in på tomten. Men nu har vi alltså en tomt som omedelbart ligger 2 meter över gatunivå och denna höjd sträcker sig en ca 10 meter in varefter den sjunker till en meter under 20 meter och sedan tilltar till samma 2-meters höjd de sista 10 metrarna (40 meter djup tomt, 28 bred).

Eftersom vi har fått en så fin naturlig höjd så tänkte vi att vi skulle vilja bevara denna ut mot gatan. Med andra ord, slippa spränga bort den (ja, höjden är berg och jord). Vi vill ha lite gräsytor en bit upp i luften mot gatan, känns lite kul.

Men hur gör man då med kravet på souteränghus?

Om man lyckas bevara denna vägg, behöver man stödja den med en mur eller ngt?

Tack alla proffs!

/Tommy
 
Om kravet i detaljplanen är soutteränghus så kommer du aldrig undan detta. Jag skulle råda er att ta kontakt med en arkitekt som gillar/är duktig på kuperade tomter för att på så sätt få ut det mesta möjliga av er tomt.

Lycka till!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.