hahalj
Vad ska man välja för typ av dart-tavla som kan användas utomhus sommartid och förvaras i kallförråd året runt? Har tidigare bara haft enkla tavlor av papp som blir skeva och knappt överlever en vinter i förrådet.
Tar gärna emot tips på tavlor gjorda i vädertåligt material. För det måste väl finnas?
 
Vädertåligt blir nog svårt men hur svårt är det att hänga in den i förrådet efter användning? Vad det gäller att hålla formen så har vi en tavla på en gemensam uteplats som har fått ett eget litet tak. Den är en bättre tavla av god kvalite som vi limmat på en 2mm stålplåt och den håller formen efter ett decennium. Dock fick den första iterationen plockas ner och plåten sågas till så att den fick samma form som tavlan. Plåten var ursprungligen kvadratisk och det visade sig att hörnen var ypperliga pilmagneter när ungarna kastade och för den delen när de äldre kastade efter en pilsner eller fem. Det är lättare att få pilarna att träffa rätt och fastna i tavlan om man inte måste kasta dem med kraften av ett armborst pga att de är trubbiga.
 
hahalj
Vi förvarar tavlan i förrådet när den inte används, det är där den blir skev pga fuktigheten. Men en kvalitetstavla limmad på en formstabil skiva av nåt slag, ska testa det framåt våren. Tack för tipset!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.