Trycket i expansionskärlet ökar långsamt tills den kommer vatten från a (se bild). Fyller jag själv med kran b då öppnar ventil c. Tips på fel när trycket ökar av sig självt? Vattenläcka från rör under varmvattenberedare, hinkar samlar vatten, omarkerat avloppsområde, avstängningsventiler synliga.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Uppvärmningssystem med varmvattenberedare, rör, expansionskärl och en röd hink.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Nibe bergvärme, ca 8 år gammalt.
 
Dåligt med luft i exspantionskärlet eller trasig blåsa i det. släpp ut allt till noll , fyll ex*kärlet till 0,5 bar med säkerthetsventilen öppen., när det slutar komma vatten så ska det stå kvar 0,5 bar i kärlet. Sen fyll på med vatten till ca 1 bar.
 
A är väl säkerhetsventilen för varmvattenberedaren..? B är påfyllningen för värmesystemet och trycket i detta syns på manometern vid dess säkerhetsventil C.
 
A är säkerhetsventilen för tappvarmvattnet, sitter på kallvattnet en bit innan VVBn.
Den kan öppna så att det kommer lite vatten om man har tappat massor med varmvatten, för vatten expanderar när det blir varmt.
I tappvarmvattnet så finns det inget expansionskärl som kan ta upp volymökningen utan trycket höjs istället.

Har man från början högt tryck på inkommande kallvatten så ökar trycket ganska snabbt till 9-10bar.


Om det skulle vara en läcka mellan tappvattnet och radiatorkretsen så skulle trycket i radiatorkretsen öka tills dess säkerhetsventil öppnar.

Trycket i värmesystemet varierar med temperaturen i pannan och i radiatorkretsen, ju högre temperatur det är i pannan ju högre tryck är det.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.