Vad brukar det kosta, mellan tummen o pekfingret, att koppla in sig på det kommunala va nätet?
Vad brukar elen kosta?
Detta är ett nytt område som kommunen har.
 
vi har pratat med a-Hus och dom sa att deras pris ligger mellan 90-120.000kr för VA.
Elen tror jag hamnar på 10-20.000 beroende på avstånd och kommun.
 
vi kommer att betala 20k för EL och 120k för VA och det är via A-Hus
 
90-120 tkr för VA och knappt 20 tkr för el får anses som normalt. Hur mycket det kostar att koppla på till det kommunala VA-nätet beror ju inte på hustillverkaren utan på kommunen.
 
Har man en avstyckad tomt kan man om man har tur få en nedsatt avgift. Många vet inte om detta och betalar på tok för höga avgifter på bit tomtmark som redan är betald för. Vi kopplade på en avstyckad tomt och behövde då "bara" betala själva påkopplingspunkten. Sparade mellan 30 - 40 000 :- på detta!!
 
Är det någon som mellan tummen och pekfingret kan säga vad vatten och avlopp går på om man inte har möjlighet till att koppla på det kommunala systemet. Vi har en tomt och vi vill skissa på en totalkostnad så vi vet att vi har råd att bygga.
 
Hemmakatten
ca100.000. Då inkl. borrad brunn med pumppaket o trekammarbrunn med infiltration. Kommunen kan kräva andra (dyrare) avloppslösningar. Men generellt blir inte dyrare, snarare tvärtom, att anlägga eget VA. Dessutom slipper man både årsavgift och förbrukningskostnader för vatten.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.