Nilan varianten (Compact S) där är allt i en enhet. Nilan har en lite större också där man kan koppla en luft-vatten utedel eller bergvärmemodul. Antingen får man köra typ Nilans där allt verkligen är i samma enhet eller så tycker jag det är bättre att helt separera ventilationen från värme/kyla
 
Testar att aktivera tråden igen med FTX-fråga

Bor i Norrland i ett hus byggt på i början 70-talet. Som en del i ett projekt kring uppvärmning fick huset en ny uppvärmning i början på 00-talet. Det tillägsisolerades, drogs luftkanaler och sattes in en NIBE f-310 samt en ftx från CTC.

Vi har bott 5 år i huset. Uppvärmningen har skötts av detta system. Endast när det varit under ca -20 grader ute har elradiatorer satts igång.

I våras dog NIBE:en. En f-370 sattes in som utbyte och kopplades in i exsterande system. Sedan dess har värmen i huset inte varit densamma. Nu kommer vattenburna element installeras.

Min fundering är vad som kan vara orsaken till att f-370 inte fungerat lika bra som tidigare lösning? Borde inte en f-370 fungera lika bra som en f-310 i ett sådant system? Är det någon poäng att byta ut FTXen, kommer nya bättre modeller fixa värmeproblemet?
 
F370 och 310 är ju frånluftsvärmepumpar av gammal modell, måttligt effektiva.

FTX är ju bara ett ventilationssystem. Hur ser uppvärmningen ut från värmepumpen? Lite udda att kombinera FTX och frånluftsvärmepump
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.