Någon som vet om man kan koppla in två st transformatorer till Nexa MWMR-251?
Jag har behov av att kunna tända 5 st Malmbergs downlight via en trådlös väggbrytare. Det går ju enbart att koppla in 3 st lampor i förgreningsdosan så jag behöver använda 2 st transformatorer men undrar hur man då kopplar detta i Nexa MWMR-251. Se bild.
 
  • Elektriska komponenter för installation: dimbar LED-driver, runda LED-lampor och en anslutningsdosa.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
En sak man ska titta på är effekten.
Ditt drivdon ger 8.4 W ut, och man anger en ström in på 78 mA vilket blir 230*0.078=18 W.
Din simmer klarar att ge 250 W.
Så på papperet finns det mycket god marginal för ett drivdon till.

Alternativet är att byta drivdon till ett som ger högre effekt och tillåter fler av dina downlights. Då behöver du veta dess effekt. Står det något på dem? Kanske får det effektmässigt plats för två till redan med befintligt drivdon.

Om sedan dimringen fungerar är en helt annan sak. Det får du helt enkelt prova. Det kanske inte funkar bra alls, eller bara med ett drivdon. Det kan bli kostsamt. Kanske behöver du byta typ av drivdon till ett med inbyggd dimmer.
 
Det måste vara den total effekten de avser. På Malmbergs sida skriver de inte "per lampa". Malmberg är usel på att speca sina produkter, men Bauhaus är tydligen snäpp värre :)
 
Ja så kan det säkert vara. Men om jag tolkar dig rätt så tror du det fungerar att ansluta ett drivdon till, till dimmermottagaren?
Det jag funderar på då är hur man kopplar in det drivdonet. Jag har provat att koppla in ett drivdon och tre lampor och allt fungerar som det ska med att dimmra och så, men att få i två kablar till i dimmermottagarens anslutning känns som det blir väldigt tajt. Har du någon idé om detta?
 
Jag tror det jag skrev i #2.
Om inte två trådar får plats i nexan's terminal så får du givetvis göra en förgrening utanför, eller skarva vidare från det första drivdonet eftersom det har dubbla terminaler. Nexapucken måste i vilket fall placeras i en kapsling, typ apparatdosa, så det finns plats där för att använda toppklämmor. Måste du göra förgreningen utanför både nexapuck och första drivdon så behövs en kopplingsdosa.
 
Har nu kopplat in mina 5 lampor temporärt för att se att det fungerar som tänkt. Skarvade då vidare från första drivdonet till det andra precis som du skrev. Det fungerade bra och även att dimmra alla 5 lampor. Effekten på varje lampa är 2,2 watt.
Kommer sen när jag monterar dit lamporna på plats att lägga dimmerpucken i en kopplingsdosa. Låter det som jag tänker rätt?
 
  • Gilla
Bo.Siltberg
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.