är de nån som har åsikter om deras 1-planshus 512?
Trivselhus - Husskisser, Skiss no 512

ge mig lite råd,jag vill ju gärna ha garage i huset,men här inne så verkar de va helt ointressant,varför?

Och dom flesta kollar efter 1½ eller 2 planshus,varför då?
 
Tjena,
Jag har inga åsikter om just det huset, men gillar idén med 1-planshus eftersom man inte behöver gå i några trappor, minimerar stomljud, och det är lättare att få till en bra planlösning som inrymmer de utrymmen som man är ute efter. Lustigt nog är vi där dock i tankarna, som de flesta andra (som du skriver), att bygga ett 2-planshus. Just på grunden av att vi vill utnyttja utsikten från övre plan och få mer yta över till tomt.

Det är nog det främsta anledningen till att folk många gånger inte väljer 1-plans hus, dvs tomten är för liten och man vill ha lite yta kvar till tomten. Byggrätten kan förstås också påverka.

Jonas
 
Jag håller själv på att bygga ett Trivselhus 741. Det är ett en plans och jag tycker det är kanon. Har tidigare haft 1½ plans men det kändes som om halva huset var outnyttjat.
 
Håller på med plattan för fullt till vårat 520 enplans vinkelhus från Trivsel. Det skall bli så skööönt att slippa trapporna som vi har idag .

512 var ett av våra favoriter innan vi fick tomten som ligger i söderläge med infart från söder, så det passade oss bättre med 520:an

Lycka till!
 
Vi står också i färd med att bygga ett trivselhus, dock har vi fastnat för 514 med lite modifieringar. Vad fick er att rata denna skiss?

// Peter
 
Rata är inte ordet jag vill använda, med våran tomt så ville vi ha entré, vardagsrum och kök mot söder och därmed samma sida. Detta finns inte på så många färdiga husmodeller.
 
Hittar inte 520 men det kanske bara finns i katalogen?
 
De ändrar ju lite eftersom, finns i den lite äldre gröna katalogen.

Kan maila dig digital grundritning om du pm:ar mig din mailadress
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.