Altan som ni ser på bilen såg ut så när vi flyttade till huset. Halvfärdigt...

Nu funderar vi på inreda och göra de mysigt..

Våra ideér är som följer...

* Isolera och sätta panel på väggar..
* Sätta in glasfönster längst bort ist för de vågiga plast.. (Plånboken kanske tog slut för förra ägaren)
* Vi ska sätta in en altandörr från vardagsrum ut till detta rum..

Eftersom man vill kunna ha altandörren öppen inte året runt men iaf en bit på hösten utan att behöva klä på sig mkt kläder så måste något med golvet och taket för att inte värmen ska försvinna...

Golv - Kan man lägga typ luddig altanmatta eller någon isoleringsskiva först och sedan altanmatta eller? pris? Eller något annat golv?

Tak - Då jag vill ha lite mysig dimm belysning i taket +kanske lite infällda högtalare till stereon så kommer vi göra innertak och isolera.. Kan de bli problem med de? Och hur mkt kan man isolera?


Har ni andra tips, ideér åsikter, bilder, länkar mottages dom gärna..
 
  • altan.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Hej!

Lite tips
- Isolering, lägg inte för mycket krut på isolering om ni inte har dubbelglas i fönsterna, jag har ett inglasat uterum med 100mm frigolit i både golv och tak, glasen är enkelglas med energibeläggning från Skånska Byggvaror. Men då glasen står för största ytan försvinner värmen lika fort som kylan kommer om man inte har värmefläkten på.
- Golv, bara en konstgräsmatta (finns grön/grå/blå för ca 50:-/m2) gör underverk för att slippa golvdrag och hålla kvar värmen. En vanlig vinyl/plastmatta är mer lättstädad men kostar ca 100-170:-/m2. Men lite isolering under skulle inte skada.
- Tak, frigolit skivor är smidiga att montera men lite dyrare än glasull. Går väl isolera lika tjockt som reglarna om ni spikar panel under dem. Både 12 och 220volts spottar avger en massa värme som kan bli problem om man inte har plats för pottor över, ett alternativ är diodspottar, kan varmt rekommendera www.molectric.se, kolla på Nova led spottar eller Brilliantserien - Cosa Decklight, 10 spotter med kablar och trafo för 898:- dimmer går köpa för 150:-
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.