Vi funderar på att köpa tomt och att börja med att bygga ett litet fritidshus (nyckelfärdigt) för att efter några år ha råd att bygga ett större fritidshus bredvid. Har ni förslag på bra hustillverkare som har nyckelfärdiga fritidshus i denna storlek? De flesta stora tillverkarna verkar endast ha fritidshus med större storlek.
Huset måste givetvis ha toalett, pentry/kök och litet sovrum.
Tack på förhand för all hjälp!
/Andreas
 
  • Gilla
tosblt
  • Laddar…
Ett alternativ kan ju vara att köpa ett modulhus och leja snickare för att färdigställa kanske ?
Förvisso kan ni få lite att göra med att koordinera och övervaka, men läser man lite så inser man att även vid "totalentrepenad" så måste man ligga på för att kolla upp och få saker gjorda i de flesta fall tyvärr...

/K
 
Tack för tipsen! Sjusmåhus ser ju riktigt härliga ut, precis vad man vill ha, men som du säger, kanske lite dyrt för oss. Finns det något bra och enkelt sätt att räkna på en mycket ungefärlig totalkostnad utifrån kostnaden för byggsats/material? Har hört att man kan utgå från att byggsats/material är ca en tredjedel av totalkostnaden men vet inte riktigt om detta stämmer fortfarande. Vi har inte tänkt bygga något själva.

Några förslag på bra modulhustillverkare?

Allt gott!
/Andreas
 
Ja jag har ju byggt CA-bodens stuga Onsala (Caboden.se), men dom levererar inte ngn entrepenad utan då får du leja in snickare, vvs:are, elektriker etc själv, så det blir lite koordinering som krävs av dig i.s.f.

Annars finns ju tex en uppsjö timmerhustillverkare som levererar i olika färdighetsgrader, forsgrens timmerhus tex

Här finns en hel massa tillverkare av fritidshus iaf:
http://www.lantbruksnet.se/lantbruksnet/kategori/utrustning.php?aid=377

/K
 
Hur gick det?
Byggde ni nåt litet hus?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.