Är på gång att planera ny tvättstuga och skulle vilja höra om någon har kommit fram till ungefär hur mycket plats en genomsnittlig tvättomgång kläder/textilier tar i torr form. Alltså hur stor korg man behöver för att de ska rymma precis en omgång sorterad smutstvätt. Fattar att olika textilier är olika skrymmande, och att det ju beror på hur stor maskinen är.
 
  • Gilla
Ulltand
  • Laddar…
Inte illa menat, men tvättar du inte idag och kan uppskatta ert behov utifrån vilka textiler ni har och hur ni sorterar för tvätt. Och familjens storlek, bara vuxna eller med barn?
Men också olika klädtyper, där en behållare skulle kunna vara mera än dubbelt så stor utifrån material och hur det ska tvättas. Man vill kanske också skilja olika färger, ull behöver sin egen hantering, temperatur, etc.
Och fundera på hur du sedan tar hand om tvätten. t.ex. torktumlare eller hängtorkning, direkt eller läggs/hängs för senare hantering? Tycker det tar mera plats än otvättat.
Det är inte så vetenskapligt. Vi är två vuxna och har två 500*500*600 mm korgar, men det måste ändå sorteras före tvätt för du tvättar inte gärna t.ex. vitt med färgat. Och vissa kläder ska köras mera varsamt.
 
  • Gilla
yonna
  • Laddar…
Helt sant att jag ju ganska enkelt skulle kunna testa fram volymen själv. Är dock inte hemma för tillfället. Tidigare har vi tvättat i stor brf-tvättstuga och bara dundrat ner med all osorterad tvätt när vi har tvättid. Nu har vi flyttat till radhus och kommer tvätta färre kläder oftare.

Målet är nu att ha fyra korgar för den sortering vi oftast gör hemma dvs mörk 40°, ljus 40°, blandad 60° och blandad "fintvätt". Sorteringen sker löpande och så snart en korg är full vet man att den fyller en hel maskin och kan köras igång.
 
Så min fråga är alltså om någon annan gör på det viset och i så fall kan dela med sig av hur stor korgen/lådan (eller vad ni nu använder) är som motsvarar en hel färdigsorterad omgång torr tvätt.
 

Bästa svaret

P Polgarsson skrev:
Så min fråga är alltså om någon annan gör på det viset och i så fall kan dela med sig av hur stor korgen/lådan (eller vad ni nu använder) är som motsvarar en hel färdigsorterad omgång torr tvätt.
Japp, vi har 6 st Samla 65 liters plastbackar från Ikea, 40 och 60 grader kulör och vit, plus en för ull och andra konstiga tyger och en för ren tvätt som ska hängas. Funkar precis som du beskriver, när lådan börjar bli full är det dags att tvätta. (y) Beror väl på storleken på maskinen, vår är ganska standard frontmatad.
 
  • Gilla
Polgarsson
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.