Japp det är fläkt som går kontinuerligt.

Vi har den avstängd nu (förutom när vi duchar) och lukten har minskat. Vi har även tätat glipor vid golvlister samt helt täckt för ett telefonjack där det sprutade in illaluktande luft.

Som sagt så är lukten mindre nu. Man kan dock fortfarande känna viss lukt vid knappar till belysning osv. Tidigare sprutade det in luft där oxå, så det är ju bättre nu utan ventilation...men det förefaller som om vi fortfarand har ett viss undertryck inne (kansk väderberoende?)

Nåt förslag på fler "provisoriska" lösningar?

 
Någon?
 
ingen av dom luftrenarna har kapacitet för att rena luften i hela ditt hus :'(. Jag tror inte att det är ekonomiskt försvarbart att investera i halvlösningar.
Kanske lika bra att ta ordentlig tag i själva problemmet ? Jag skulle inte vänta med dålig fasad och renovera annat med risk att lukten fastnar i nyrenoveringar inomhus. Det känns som att börja i fel ända ;)
gaia
 
jo det är ju iofs sant...

däremot behöver inte luften i hela ghuset renas, det är bara från en liten fasad som det kommer lukt så det är två rum som luktar
 
Efter att vi slog av ventilationen samt hade tätat lister tycket vi fortfarande att vi kände viss lukt ibland vid lister, eluttag osv...

Nu senaste 2 veckorma har vi dock tyckt att luketn är borta. Kan vi redan ha vant oss vid den?? Eller har hängde den samman med värsta blötperioden på våren bara (lukten fanns ju inte i exv februari utan kom ju helt plötsligt i april)?

 
Verkar vara slut på svaren där... :)

En sista fråga...vet ngn vem man ska anlita för kontroll av problemet och förslag på åtgärd (vi är ju som sagt nästan säkra på att det är fasaden som luktar). Ska man ringa Anticimex eller Munters...eller ngn byggfirma?
 
manfred43 skrev:
Verkar vara slut på svaren där... :)
ja, du har fått många tips vad du själv kunde kolla men du har tydligen inte gjort det och inte kommit men nya observationer så .....
Anticimex kan hjälpa dej säkert med att konstatera att det luktar mögel men det vet du redan ;) ring en snickare
gaia
 

Förstår inet riktigt hur du menar :)
Självklart har vi kollat de förslag vi fått. Men det rör väl mer orsaken till att problemet uppstått? Eller menar du att vi kan få bort lukten gnm att fixa sånt spom en gång orsakat skadan? Exv takrännorna är i dåligt skick, måste bytas...däremot finns det inga växter mot fasaden...ingen sågspånsisolering heller...och inga vattenrör...däremot har luftspalten varit tilltäppt då ngn smartskalle har tätat uppe på vinden...Nu har vi gjort så att luftspalten återigen existerar...i samband med fasadbyte tänker vi fixa rännorna oxå...

Kan lukten gå till sig utan fasadbyte om man åtgärdar orsakerna menar du? Vi trodde att fasaden var förstörd för evigt...


Taanken med frågan om Anticimex eller byggare är rätt person att kontakte bygger på att vi ju inet är helt säkra på att det är själva fasaden som orsakar lukten (men 99% säkra). Tänkte att man gärna vill ha det så bekräftat som det går innan man river den, fast en byggare kanske oxå kan "undersöka" den saken?

Ursäkta dom kanske lite konstiga frågorna, vi är nybörjare :)
 
manfred43 skrev:
Kan lukten gå till sig utan fasadbyte om man åtgärdar orsakerna menar du?  Vi trodde att fasaden var förstörd för evigt...
När en ruten planka blir torr så brukar den lukta mycket mycket mindre men den blir inte frisk igen ... och varje gång den blir fuktig så luktar den igen :(. Och man kanske måste riva fasaden endå för att komma åt och reparera så jag vet faktiskt inte hur det slutar.
Det skulle vara perfekt att hitta orsaken och åtgärda den om bara provisoriskt för att hålla huset luktfritt till nästa år. Blir det inte värre under regniga dagar så har ni ju lyckats en hel del med tättningar och avstängd fläkt.
Jag har föreslagit en snickare för dom brukar ju veta vad man ska söka efter fel i ett hus . Vi alla här på forummet bara gissar och ger er mer eller mindre amatörtips ... men en fakman skulle ju komma till er och se huset i verkligheten .... då är ju hans gissningar mycket mer träffsäkra ... och kostnadsförslag med :).
Jag hoppas att det ordnar sej till slut :)
gaia
 
Hur stort flöde har du i din frånluftsventilation? Du skriver att det sprutar in luft vid telefonjacket vilket tyder på stort undertryck i huset. Hur justerades frånluftsflödet in?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.