Har en vimmerbyklyv som tappat kraften, har kollat oljenivån.
 
B bete56 skrev:
Har en vimmerbyklyv som tappat kraften, har kollat oljenivån.
Kolvtätning dålig.
Överströmningsventil som öppnar förtidigt/vid för lågt tryck.
Hydraulpump som ger för dåligttryck/är sliten.
Är den extra utrustad med två hastigheter?
 
Redigerat:
  • Gilla
bete56
  • Laddar…
Nej bara en hastighet
 
  • Gilla
bobbe9a
  • Laddar…
Är det en enfas hade jag nog försökt kollat kondensatorn till motorn med. Är det en 3 fas så mät spänningarna påinkommande på motorn så det inte är något konstigt där. Annars är det nog som sagts ovan om det inte finns något filter som blivit tätt
 
  • Gilla
L A Axelsson
  • Laddar…
Kolla överströmningsventilen på reglagepaketet, en insexskruv utan skalle som är låst med en kontramutter,skruva in insexskruven och se om klyven orkar mer.
Om inte, skruva loss överströmningsventilen för att se om något är trasigt i den.

För att kolla kolvtätningen så monterar du bort den automatiska återgången och kör ut kolvenstången helt och skruva bort hydraulslangen som sitter längst fram på cylindern, den som trycker kolven i retur och eventuellt plugga den. Fortsätt därefter att köra kolven ut, sprutar det då olja ur slanganslutningen på cylinderröret så är kolvtätningen dålig och behöver bytas. Men tänk på att korvstången måste vara helt utkörd innan slangen lossas.
 
Redigerat:
På en hydraulcylinder pratar man om plus och minussida. Plus är bak på cylindern och minus är fram på cylindern, där korvstången kommer ut. Om kolvtätningen är dålig så har man ett inre läckage och ett inre läckage kan skapa värme på hydrauloljan om trycket och flödet är tillräckligt stort.
Du kan prova om det känns nån värme på hydraulslangen på minussidan genom att lägga en hyfsat grov vedklabb tvärs över vedklyven som tryckplattan får gå emot och köra så en eller två minuter, frågan är om trycket och flödet är tillräckligt stort för att skapa värme, men det går ju alltid att pröva.
Kan du känna en markant skillnad på värme mellan + och - sidan, alltså varmare på minus sidan, så har du ringat in problemet utan att skruva loss någonting.
 
  • Gilla
galento
  • Laddar…
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.