Vad har ni för miniskruvdragare att rekommendera?

Lite sugen på en blå Bosch GDR 10,8 V-Li.
PS40-2.jpg

Nån som har nåt att säga om den modellen? Är det efterförljaren på GSR 10,8 V-Li?

http://www.bosch-pt.com/uk/en/gw/start/index.htm
PDF-info:
http://www.bosch-pt.com/uk/en/gw/newdeals/media/q2-p9-10.pdf

GSR 10,8 V-Li.
http://scaptocs.bosch-pt.com/boptoc...=gw&language=sv-SE&ccat_id=81966&prod_id=9040

Tips på var man köper Bosch billigast?


Tillägg:
Verkar som de heter PS20-2 samt PS40-2 i USA...?
http://www.boschtools.com/tools/tools-subcategory.htm?H=189200&G=70084
 
GDR:en är en minislagdragare. Den fungerar likadant som däckfirmans tryckluftsdrivna mutterdragare. Den här är dock avsevärt svagare. Taget ur minnet kan den här minislagsdragaren producera ca 100 Nm. Jag har skrivit om maskinen tidigare här på forumet. Där finns även en länk till ett jämförande test på toolmonger.com (adress?) Sök -och du skall finna...
 
Bosch GSR 10,8. Helt suverän! Har både byggt 69kvm altan och borrat upp reglar med 6x120mm träskruv. Två batterier och snabb laddare är suveränt så att det alltid finns ström. Mycket trevlig maskin att montera tex köksskåp/garderober med. Var med och drog all el/larm/nätverk i vårt hus och hölstret är suveränt när man klättrar omkring och skruvar högt upp. Har både en Festool C12 lite äldre Bosch och Hitachi också men de får vila numera.

Rörmockaren hade också en sådan han använde främst, samma sak med elektrikern.

Enda nackdelen är väl att det låga varvtalet som gör att den är ganska dålig att borra med om man satt på en liten lös chuck.

Så komplettera med en billig trådbormaskin (grön Bosch) för 600kr så klarar man det mesta. Men det är klart ska man bygga regelverk av grova reglar och skruva dessa så kanske man ska ha grövre maskin. Men vi hade ju vinkeljärn och stolpskor och då är det ju bara små skruvar som fixerar detta. Behövs det någon enstaka grövre/längre skruv så går det också bra.

Kände lite på de andra som fanns för ett år sedan och de kändes inte alls lika rejäla.
 
Verkar vara små fina maskiner. Men slagfunktionen i GDR'en verkar inte så nödvändig, nästan bättre att köpa GDS'en som är både lättare och billigare. På tal om pris... har ringt Clas Ohlson och Verktygsboden men inte fått några prisuppgifter... nån som har koll på priser i sverige (och kanske tyskland eller liknande)?
 
Ringde Bosch Sverige men de sa att de inte ens börjat sälja någon av modellerna i Sverige ännu men pratade ändå om ett pris på runt 1800kr...
 
Nu har jag missat något. Vad är GDS för maskin? Jag har för mig att man kan köpa både GSR 10,8 Li och vinkelmaskinen i Sverige. Jag har själv köpt 2 st GSR. Vinkelmaskinen finns i någon av katalogerna. Kan det ha varit Swedol?

Edit: Jo, den finns även på Swedols webb-butik
 
MrXander skrev:
Ringde Bosch Sverige men de sa att de inte ens börjat sälja någon av modellerna i Sverige ännu men pratade ändå om ett pris på runt 1800kr...
Du hörde inte när dom skulle börja sälja dom???
Jag har kunder som tycker GSR:en går för sakta och andra liknade maskiner som GDR:en går betydligt fortare...
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.