Vårt skadedjurshinder runtom fasaden är bristfälligt och har tagits upp som en punkt i protokollet på 2 års besiktningen.

Efter dialog med en av husleverantörens byggledare så godkändes detta som en reklamation och vi skulle få musband monterat. Sen slutade denna person och vårt ärende hamnade lite mellan stolarna.

Nu har ärendet tagits upp igen efter påtryckningar från vårt håll och då menar de på att vi är skyldiga att demontera den del av altanen som är i vägen på ena sidan av huset. Altanen på ca 100 kvm byggdes innan vi fick vetskap om att skadedjurshindret var bristfälligt. De menar att vi själva måste lossa ett x antal trallbrädor och på ena sidan av altanen där trallbrädorna är snedställda måste vi lossa ca 30% av altanen.

Vi menar på att detta är något de bör stå för då vi inte hade vetskap om att skadedjurshindret var bristfälligt när altanen väl byggdes. Är det någon som vet vad som gäller i detta fallet?
 
Bråka eller ta bort trallen och få jobbet gjort, inte värt problem.
 
Jonatan79 Jonatan79 skrev:
Bråka eller ta bort trallen och få jobbet gjort, inte värt problem.
Jag vill mer veta som som bär ansvaret? Vi kan inte själva lossa trallen utan måste anlita snickarna som byggde trallen så därav min fråga.
 
Spelar ingen roll vem som bär ansvaret, vill ni ha jobbet gjort eller inte? Även om du har rätt ska du få rätt och hur ska du få det? Jo i tingsrätten om du ska stämma bolaget, låter det lockande?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.