Hej!


Vi är ganska nyblivna husägare och behöver lite råd ang ny värmepump. I huset, en villa från 30talet på 125m2 + källare och inredd vind finns i nuläget ett äldre hemmabyggt system med luft/vatten-pump + markvärmepump (70m slinga i trädgården) med radiatorer och på vissa ställen vattenburen golvvärme. Tidigare har det varit en årsförbrukning på ca 26000 kWh. Värmepumpar och panna behöver bytas och ganska mycket rör osv behöver rensas ut, och köldmedier tömmas. Vi har fått en offert på CTC ecozenith i360 + ecoAir 614 inkl installation å tömning/bortforsling av allt befintligt köldmedium och gamla maskiner på 162500 kr ink moms efter rot. Detta ska kunna levereras om 3 månader. En annan offert är en Mitsubishi Ecodan Package 200l tank + tillhörande utedel Package 8,5 kW, även denna med installation och allt riv blir 136500 kr ink moms efter rot. Leveranstid 4-5 månader.

Alltså, hade ni valt en ctc för 30000 kr mer men som kanske (men inte säkert) kommer i december eller en billigare mitsubishi 1-2 månader senare? Vad bör man tänka på i sitt val?


Tack på förhand!
 
Nu är jag ingen expert på värme men mitsubishin känns spontant för klen om du ska värma 250+ m2 ? Sen klagar många på ljudet från utedelen från mitsubishi.
 
  • Gilla
erikrask och 1 till
  • Laddar…
Min erfarenhet av Mitsubishi lvvp är satt den är krångligare och sämre för användaren är ctc lvvp
 
  • Gilla
erikrask
  • Laddar…
Den där ctcn är nog något av det bättre man kan ha. Och sen jämför man äpplen med päron en 14 kw maskin med en 8.5kw.
 
  • Gilla
erikrask
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.