Har idag en Volvo V70 2.4 bensin automat -06 som drar ruggigt mycket soppa och en skatt på över 3000kr om året.
Vi letar nu efter ett alternativ och skulle vilja ha en laddhybrid eller liknande då vi kör mycket korta sträckor i stan dagligen men även långa resor på ca 100 mil enkel väg några gånger per år.

Vi är inte intresserad av en renodlad elbil, men tycker laddhybrider med 5-7 mils räckvidd på el för att sedan gå över på bensin är lockande.
Alternativ hybrid som t ex toyota prius som laddar medans man kör och på så sätt får ned förbrukningen till ca 0.3l/mil.

Vill helst lägga så lite pengar som möjlighet, men med ett maxtak på ca 100.000kr, ev lite mer om det är vettigt och nödvändigt.

Vi är 2 vuxna och 3 barn samt har en liten hund som måste få plats med bur i bakluckan, så en halvkombi eller kombi måste det vara.

Vad har ni för tips på bilar som passar oss?
 
M
Med den budgeten lär det bli svårt, ni behöver nog lägga minst dubbelt så mycket.
 
  • Gilla
Thomas' och 1 till
  • Laddar…
M mnils skrev:
Med den budgeten lär det bli svårt, ni behöver nog lägga minst dubbelt så mycket.
Det är ju absolut ett alternativ. Men det måste ju finnas äldre modeller som fungerar bra som tappat värde till kring 100k?
 
Äldre hybridbilar och prisklass 100" har sällan den räckvidden och den storleken ni behöver. Gäller även mångs nya hybridmodeller.
 
  • Gilla
Thomas'
  • Laddar…
A AndersS skrev:
Äldre hybridbilar och prisklass 100" har sällan den räckvidden och den storleken ni behöver. Gäller även mångs nya hybridmodeller.
Iofs är 7-8 i rejäl överkant. 3-4 mil räcker gott och väl iofs
 
Hybrider anses ju ofta som nåt som inte är bra på någonting. Kommer nog bli lika döda som gasbilar......
I dagens läge tror jag man tjänar mest på att harva runt i det man har så länge man kan oavsett vad bränslet kostar. Utvecklingen går otroligt fort och bara två tre år bort kan innebära stora skillnader och kanske rent av möjligheter att köpa en renodlad elbil. De kommer vare sig vi vill det eller inte.
 
100.000kr för en laddhybrid är väl i stort sett omöjligt att få tag på.
finns heller inga gamla hybrider, typ Toyota Prius, som går att köra på 0,3 l/mil. Och heller inte till din budget.
Begagnade bilar är en bristvara och har ökat rejält i pris sista åren.
Bäst är väl att köpa en mindre hyfsat bränslesnål bensinbil. men du får inte mycket till bil för 100.000kr
 
Det är väl i princip bara Passat GTE som är en laddhybrid och kombi, de släpptes 2016 och har inte hunnit sjunka ner till 100k. Vi köpte en 2016 för 340kkr tidigt 2019 led få mil på mätaren. Nu går motsvarande för 270kkr+ på blocket.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.