Huvu't på spiken! Det här funkar inte i längden - att man sänker så mycket som 0,5 ger bara fel signaler. Det har varit ett starkt politiskt tryck på "oberoende" Riksbanken som nu ger efter.

Visst tusan lånar svensken mer - vad händer nu? Bankerna värderar tillgångarna (ex husens) efter dagens nivåer och det kan lätt bli en ny bankkris om det visar sig när räntan stiger att det inte finns substans i värderingen.

En hög efterfrågan på hus/nybyggnad driver upp priserna till en bubbla.

Husbyggarna luras att tro att detta vara för evigt - snart kommer domedagen - och himlen trillar ned över oss alla....

Hoppa av planeten medans tid finnes ;D
 
kalleanka70 skrev:
Hoppa av planeten medans tid finnes ;D
Åt vilket håll då?? ;D
 
Immobil skrev:
Åt vilket håll då?? ;D
I tangentens riktning! ;D ;D ;D

/ama
 
Det är klart att man skall vara tacksamma så länge som räntan är låg och lägre kommer den bli. I och med att vi är med i EU så kommer inga shock ökningar att hända vilket gör att man kan planera sin månads kostnad efter de förutsättningar man har. Inom de närmsta åren kommer vi se en högkonjuktur och då följer lönerna med. Så bygg inte om man inte klarar av en ränta på 6% för det kommer inom ett antal år.Förnuftet är det vi lever på. ;D ;D
 
Skulle tro att efter den långa svackan i USA så kommer det att smälla ordentligt när det väl vänder. Då skjuter nog både inflation och räntor i höjden ganska snabbt.

Frågan är bara när det händer.

Berit
 
Med tanke på att vi inte har någon inflation alls, snarare deflation är räntan egentligen inte så låg. Vid deflation ökar skulden i värde hela tiden. Tänk på de alla som inte vill amortera ;-))
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.