Hjälp, jag och försäkringar...

Vad är det för skillnad på Villahemförsäkring eller villabyggnadsförsäkring?
Vi ska ju bygga nytt, snart, är det villabyggnadsförsäkring vi ska ha då, eller båda försäkringarna samtidigt? Eller först den ena och sen den andra?
 
Villabyggnadsförsäkring finns det, mig veterligen, inget som heter.
Du menar förmodligen det som man brukar kalla villabyggareförsäkring, d.v.s. en försäkring som är lämplig för en som skall bygga en villa. En sådan försäkring är egentligen i stort sett en vanlig villaförsäkring, en sådan som ingår i en villahemförsäkring (där ordet "hem" står för hemförsäkring, d.v.s. försäkring för lösöre m.m.)
Så länge du inte bor i huset och således inte har något lösöre där (det har du förmodligen försäkrat i en annan hemförsäkring) behöver du endast ha byggnaden, successivt som den växer fram ,och den verksamhet som byggnationen innebär försäkrad (bl.a. byggherreansvaret).
När byggnaden sedan är klar och inflyttad kompletterar du denna försäkring med en lösöresdel (som ersätter tidigare hemförsäkring) och har då en komplett villhemförsäkring.

Kontakta något av de vanliga sakförsäkringsbolagen och tala om ditt behov så får du en försäkring som är lämplig för en villabyggare.
 
If har något de kallar för Villabyggnadsförsäkring och är inget annat än en försäkring för huset. Villahemförsäkring är Villabyggnadsförsäkringen och hemförsäkringen i ett.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.