Vi har gamla lackade furugolv i ett par rum som vi vill få vita. Dessutom ska vi lägga in liknande golv i ett par andra rum så att det bli enhetligt Har ännu inte bestämt om golven ska vara helvita eller vita men så att ådringen syns.

- För respektive nackdelar med de olika valen?

Om man vill få golven vita men så att ådringe syn har vi fått tips om att man skall vitbetsa, stopplacka och sen lacka 2 ggr till.

- Någon som har erfarenhet av detta eller annat sätt att uppnå samma resultat?
 
Vi har under våren/sommaren slipat och målat två furugolv. Det ena är målat med oljebaserad färg och det andra med vattenbaserad och sedan lackat. Med facit i hand skulle vi oljemålat golv 2 också, men det är ju lite sent :)

Har alltså ingen erfarenhet med vita golv med ådring, men är mycket nöjd med våra helvita golv. Kolla gärna min blogg så ser du bilder.

/alacs
 
alacs - varför blev inte golvet med den vattenbaserade färgen bra? Vilken oljebaserad färg använde du?
 
petviken - klar nackdel med helvita golv är att smutsen syns otroligt väl. Från den synpunkten är det nog bättre med laserat/betsat golv då det blir lite mer "liv" när ådringen syns. Till en strikt och stram inredning kan ett sådant golv mjuka upp intrycket en del.
 
¤ akila ¤ skrev:
alacs - varför blev inte golvet med den vattenbaserade färgen bra? Vilken oljebaserad färg använde du?
Det vattenbaserade: Beckers vattenbaserade golvfärg bruten i 0502-Y som är lackad.

Det oljebaserade: Alcros Lokal Golvfärg blank

Golvet med vattenbaserad färg blev inte dåligt direkt, men det oljemålade blev bättre. Jämnare struktur, är väl den konkreta skillnaden. Hallgolvet, som är målat med vattenbaserat, var bra tills vi lackade det. Trots att vi gjort som man skulle med lacken, så är det inte en helt jämn och slät yta - åtminstone inte när man tittar på det. Det känns inte ojämnt, men ser lite ojämnt ut. Nu ska vi ju in med möbler och matta, så då kanske man inte tänker på det.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.