Har ett par golvlampor från Ikea som heter Mil:
IKEA | Belysning | Golvlampor | MIL

Gillar dessa, tyvärr verkar inte transformatorerna hålla mer än max ett år, så det har gått åt några. Någon som vet om man kan köpa en lös transformator till dessa? Transformatorn är på 12 volt så det är inga konstigheter, men uttaget får ju gärna passa till kontakten på lampsladden.
Trist att slänga lamporna för att klumpen på sladden går sönder.

Tips någon? :)
 
Hej,

Nu vet jag inte hur kontakten ser ut på just din lampa. Jag hade en dubbelhalogenlampa vars transformator gick sönder och Clas Ohlson - Transformator. Belysningstrafo passade för mig. Dock klarade den nya inte lika hög effekt så jag fick även byta lamporna. Om inte kontakten passar borde du iof kunna sätta på en kontakt som passar.
 
Tack för svaret, verkar vara en sån jag är ute efter :)

Har du nåt tips på hur man kan förlänga livslängden på dom?
 
Ingen aning, den jag har nu har stått ut i tre till fyra år medans den innan pajade på ett år. Jag gissar att den jag hade innan egentligen inte var dimensionerad för effektuttaget som var skrivet på den och blev därför överbelastad. När den gick sönder så exploderade den bokstavligt talat. Nu vet jag inte om din bara slutat fungera eller om den också smällde. De borde inte gå sönder och den som jag har nu sedan några år är ju fortfarande hel men den klarar enligt specifikationerna bara 10W till skillnad från den gamla som klarade 20W tror jag. Det är mycket möjligt att den den gamla transformatorn hade varit hel än idag om vi bara belastat den med två 5W lampor men nu leverades den med två 10W lampor så vi körde på. Om man byter till lägre effekt på lamporna borde livslängden bli längre. Du får en svalare lampa men i gengäld kanske du inte ser. :)
 
Lamporna från Ikea är på 10W, så de borde ju ha dimensionerat transformatorn därefter, men man vet ju aldrig. Tror inte den small, det blev bara mörkt.
Märkte när den första gick att de blir otroligt varma om de står under t.ex soffan, så nu lät jag den som nyss gick sönder sitta fritt så den skulle kunna avge värme, men den dog tillslut ändå.

Men den på Clas Ohlson är ju kraftigare så den kanske inte blir lika varm av bara en lampa :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.