Funderar på att bygga ett SMV Nybro-hus och klurar på biorum. Funderar på att offra stora sovrummet på nedervåningen till biorum sen när vi inrett övervåningen. Men det är bara på 13 kvm. Räcker det?

Hade egentligen inte tänkt att göra det till något extremrum, snarare ett mer avancerat tv-rum. Har en några år gammal bp-tv som får stå för bilden... så då vet ni nivån... ;)

Är det någon annan som har ett superenkelt biorum i sin vanliga villa?
Plöjer igenom minhembio.com och får sjukt massa med inspiration...
 
Hej! En variant kunde vara att göra biorum i vinkeldelen på övervåningen, där kan du ju låta bli att sätta fönster också så får du riktigt mörkt o mysigt.
 
Åh! Det var ingen dum idé!!! Så är det bara golv och en vägg som är i anslutning till övriga huset... Enda är att det kanske blir aningens litet... Men det är en väldigt bra idé!

Är det någon som vet hur stort rummet är när det är inrett?
 
Hej!
Boarean är 4x3,7 meter men det går ju att utnyttja deleln under snetaket oxå. då blir det drygt 6x4 meter men det är ju svårt att använda hela den ytan men någonstans mittemellan kanske...?:)
 
Åh, då är det ju 14,8 kvm i vinkeln (om man ej räknar snetaket). Det är större än stora sovrummet nedervåningen. Mycket bra!! Tackar så hemskt mycket!!! Får klura på hur vi skall göra med alla rum. Hade ju tänkt att flytta upp hela familjen (uhum, 3 pers, men kanske 4 om några år) så att alla sover där uppe. Kan dock bli trångt nu med biorummet i vinkeln. Vi får väl flytta ner sen när/om barn nummer 2 kommer. ;)

(Hoppas bara inte att värmepannan låter för mkt :()

Tack tack! Hade ändå tänkt att inte välja vinkelfönstret - hade tänkt att sätta större fönster där men ett bio/tv-rum utan fönster är ju guld!!! :) Tack!
 
Förresten, du råkar inte ha en lista över hur stora rummen är? Dvs, hur långa väggarna är osv. Håller på att planera badrummet men det är svårt utan en riktig ritning... :( Har ej fått någon sådan ännu... Badrummet och tvättstugan är jag mest intresserad av.
 
badrum.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


gjorde en skiss på badrummet, jag har skalat fram måtten så ta de inte på millimetern men det duger att planera efter... tvättstugan kommer strax...:) är nybörjare på sketchup så du får ha överseende med bilderna...

Anna
 
tvättstugan... hör av dig om det är något mer du undrar över...

Anna tvätt.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Oj!! Tack så hemskt mycket!!! :D Nu kan vi börja planera hur vi skall göra med de rummen. Stort tack för att du tog dig tid!

Hur långt har ni kommit med erat Nybro? Är det klart?

/Karin
 
Hej! Det var inget problem, hoppas ni har användning för ritningarna.
Vi har prelliminär leverans v. 49 förhoppningasvis får vi tillträde till huset före jul, ska göra en del själva och har tänkt flytta in 1:a januari... får väl se om schemat håller... ;)
När är er leverans?
Vart bygger ni?

/Anna
 
Jadå, tack!! Håller på att skissa på hur vi skall inreda badrum med skåp osv. Har ej bestämt om vi skall ha badkar osv. :) Nu med mått är det lite lättare att veta hur mkt vi får plats med... ;)

Vi skall bygga i Anneberg, Kungsbacka. Har inte skrivit på entreprenadpapper ännu så vi vet inte när leverans blir. Men före nästa sommar iaf. :) Känns knas att skriva på entreprenadpapper för huset innan man vet att man får bygglov???

Hur mkt skall ni göra själva? Vi har funderingar på att göra eget kök, men vi är så trötta på renovering osv så vi vet inte om vi orkar...
 
Vi hade inte tänkt göra så mycket själva från början men under tidens gång har vi kommit på mer o mer som vi vill ändra på o då blir det mer eget jobb...:surprised: Vi har beställt huset målningsförberet dvs vi ska måla in o utvändigt, lägga golv o sätta lister utom i våtutrymmena. Sen är min sambo elektriker så det blir lite extra elarbete oxå... :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.