2 142 läst · 4 svar
2k läst
4 svar
Kolsyrat vatten i köket. vad behövs?
Ska börja planera köksrenoveringen nu och är intresserad av att bli av med Soda Streamern.
Har en vision om en lösning med kolsyrat vatten ur köksblandare, separat blandare, tapptorn eller liknande.
Detta för att kunna fylla ett glas eller en flaska kolsyrat vatten.
Tanken är att slippa åka och byta in kolsyreflaskor titt som tätt.
Så även om det blir dyrare än totalkostnaden för att underhålla nuvarande lösning med Soda Streamern så kan det vara intressant.
Kyla vattnet är inte något jag vill lägga ut extra för om det inte är ett krav. Vi har kallt vatten i kranen. Ofta Brain-freeze-kallt.
Mina frågor:
1. Vad för utrustning behövs? Fattar att tappkran av något slag och glasflaska under bänken behövs. Men vad mer? Något måste ju skjuta in gasen i vattenflödet... Behöver jag dra fram el?
2. Priset? Jag snubblar hela tiden in på Grohes grejor och att pynta 20000 för lyxen är svårt att sälja in i familjen. Så är mina förhoppningar orealistiska? Kan jag komma under 10000 för en lösning som håller?
Har en vision om en lösning med kolsyrat vatten ur köksblandare, separat blandare, tapptorn eller liknande.
Detta för att kunna fylla ett glas eller en flaska kolsyrat vatten.
Tanken är att slippa åka och byta in kolsyreflaskor titt som tätt.
Så även om det blir dyrare än totalkostnaden för att underhålla nuvarande lösning med Soda Streamern så kan det vara intressant.
Kyla vattnet är inte något jag vill lägga ut extra för om det inte är ett krav. Vi har kallt vatten i kranen. Ofta Brain-freeze-kallt.
Mina frågor:
1. Vad för utrustning behövs? Fattar att tappkran av något slag och glasflaska under bänken behövs. Men vad mer? Något måste ju skjuta in gasen i vattenflödet... Behöver jag dra fram el?
2. Priset? Jag snubblar hela tiden in på Grohes grejor och att pynta 20000 för lyxen är svårt att sälja in i familjen. Så är mina förhoppningar orealistiska? Kan jag komma under 10000 för en lösning som håller?
Billigast men kanske inte smidigaste lösningen är kanske att köpa ett 9l corneliusfat, en 5lg kolsyretub, tapptorn med kran och slangar och kopplingar.
Fyll på vatten, koppla på gasen vänta nån dag så är det kolsyrat, vrider du på ordentligt tryck så har du kolsyrat nästa dag, skakar du fatet så har du det på nån timme.
Då kan du börja brygga öl och så vips så har du öl i kranen istället.
Fyll på vatten, koppla på gasen vänta nån dag så är det kolsyrat, vrider du på ordentligt tryck så har du kolsyrat nästa dag, skakar du fatet så har du det på nån timme.
Då kan du börja brygga öl och så vips så har du öl i kranen istället.
köp/hyr en riktig från jobmealM Mindlight skrev:Ska börja planera köksrenoveringen nu och är intresserad av att bli av med Soda Streamern.
Har en vision om en lösning med kolsyrat vatten ur köksblandare, separat blandare, tapptorn eller liknande.
Detta för att kunna fylla ett glas eller en flaska kolsyrat vatten.
Tanken är att slippa åka och byta in kolsyreflaskor titt som tätt.
Så även om det blir dyrare än totalkostnaden för att underhålla nuvarande lösning med Soda Streamern så kan det vara intressant.
Kyla vattnet är inte något jag vill lägga ut extra för om det inte är ett krav. Vi har kallt vatten i kranen. Ofta Brain-freeze-kallt.
Mina frågor:
1. Vad för utrustning behövs? Fattar att tappkran av något slag och glasflaska under bänken behövs. Men vad mer? Något måste ju skjuta in gasen i vattenflödet... Behöver jag dra fram el?
2. Priset? Jag snubblar hela tiden in på Grohes grejor och att pynta 20000 för lyxen är svårt att sälja in i familjen. Så är mina förhoppningar orealistiska? Kan jag komma under 10000 för en lösning som håller?
Kan göras bättre genom att använda ett sådant hät lock, som kopplas till vattenledningen. Då doseras kolsyra in i samma takt som vattnet tappas. Men, sådana system ska ju stå i en kyl för att funka bra.nino skrev:Billigast men kanske inte smidigaste lösningen är kanske att köpa ett 9l corneliusfat, en 5lg kolsyretub, tapptorn med kran och slangar och kopplingar.
Fyll på vatten, koppla på gasen vänta nån dag så är det kolsyrat, vrider du på ordentligt tryck så har du kolsyrat nästa dag, skakar du fatet så har du det på nån timme.
Då kan du börja brygga öl och så vips så har du öl i kranen istället.
https://www.olbryggning.se/kegland/...Chj5-e-e-n04iLSKMX-71BAtpmqNmXWUaAgzmEALw_wcB
Det där var smart, att jag missat den.H hapazard skrev:
Ja absolut bör man ju ha en kyl annars får man ju varmt kolsyrat vatten
Jag gjorde ett 19l fat med kolsyrat som jag hade i kylen en varm sommar, fantastiskt gott att kunna ta sig ett glas 2gradigt bubbelvatten