Pleximaster, det där låter ju trist, verkligen, och så falskt av dem. Det verkar som om företag kan fota något snyggt och sen visa upp det som sitt eget verk. Verkligen illa!
Min tröst är i alla fall att fotot på vår pool är äkta vara....förutom att de retuscherat bort antennen och en del av en skorsten, lite komiskt tycker vi.
 
Jag är ingen expert men, i ditt fall Byggarinnan har du givit tillåtelse att man går in på din fastighet för att ta foto? Detta borde sätta allt i en annan dager. Att man kör förbi utanför på allmän väg och knäpper några bilder är sin sak men att släppa in folk på din fastighet för att bilderna skall bli riktigt bra borde ha någon betydelse i sammanhanget.
 
Hus och byggnader får avbildas/fotograferas (för upphovsrättsligt skydd fordras att verket uppnått en viss särprägel och originalitet, så kallad verkshöjd och i ett sådant fall är det arkitekten som sitter på upphovsrätten). Detsamma gäller t ex en staty i som står i offentligta rummet, m a o kan man använda en bild på Reuterswärds revolver med knut i komersiella sammanhang och detsamma gäller t ex Turning Torso. Så bilden med hus/pool finns där nog inte så mycket att göra åt. Men bilden med din dotter, kan man urskilja att det är hon på bilden?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.