Hej,

Ska gräva ut källaren i mitt hus i Stockholm och tänkte ta dit en container. Dock är det för trångt för en lastbil att komma in på vår uppfart så tanken var att ställa den på gatan. För att ställa den på gatan behöver man tillstånd från Polisen och från Stockholms stad. I ansökan behöver man ha plats och tid men det står ingenstans hur lång tid ansökan tar att få godkänd. På Polisens sida står det bara att man ska ansöka i god tid och kommer ansökan in försent så avslås den. Men vad är god tid? 1 vecka? 5 månader? Vi tänkte göra detta jobb relativt snart..

Eller ska man strunta i en ansökan och hoppas att inga grannar ringer polisen och klagar? Vi kommer ha den uppställd max en vecka.
 
Låter ju som ett moment 22 om ansökan tar längre tid än till när du söker för.

Jag tror en vecka är för kort framförhållning, och att en månad är mer än tillräckligt. På Max två veckor borde de behandla din ansökan.
 
  • Gilla
Marlen Eskilsson
  • Laddar…
Enklast är väl att kontakta dem och fråga hur långa handläggningstider de brukar ha?
Och sedan lägga någon veckas marginal på det om man inte är av den stresståliga typen.
 
Det verkar gå rätt snabbt, dagar/vecka att få ett ok, så det är bara att köra på....
 
När vi byggde om för c 10 år sedan så ställdes bara containerne på gatan, ingen bryddes ig om tillstånd. Grannen grävde ur källaren, och hade container på gatan i en dryg månad (ny varje morgon), inga tillstånd där.

När vi borrade för bergvärme så var det visserligen en massa tillstånd och villkor för att få borra, men inget om tillstånd att ha containern för kax på gatan.

Det beror säkert lite på vad det är för gata. Skulle du vilja ställa upp en container i en fil av E4 så blir det nog svårare.
 
Har varit i din sits och skötte det by-the-book.

Du får anvisningar om hur objektet skall märkas ut (reflexer etc.) och det blir en trygghet i att ha papper på att allt gått rätt till ifall olyckan skulle vara framme eller någon gladlynt granne skulle få för sig att anmäla dig.

Polisens ledtider tyvärr långa. Tror det rörde sig om 3-4 veckor. Imponerande administration för ett trivialt och återkommande ärende.
 
När jag bytte tak på mitt hus ville jag att företaget som skulle köra bort soporna skulle ställa containern på trottoaren och en bit ut på gatan. Containerleverantören sa nej men efter att jag tagit kontakt med polisen fick jag med vändande post en anvisning om hur jag skulle ställa upp containern. Var lätt att ta till sig anvisningen och så verkar det nästan räcka med en skylt på tvärgatan som talade om att det finns ett väghinder runt hörnet och en till skylt vid infarten till området som talade om att någonstans "gissa var" ska det finnas ett väghinder!. Allt för att synskadade och nästan på gränsen till blinda bilister inte skulle riskera att köra in i containern.
Jobbade på ett företag som ville ställa upp en container på ett torg två dagar. Även här var vi tvungna att söka tillstånd eftersom folk kanske inte såg att det stod en 5x2x1 meter stor container på torget och att folk kunde gå in i den!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.