B bldr skrev:
Vintertid då? Provat frystorka tvätt men fungerar sådär.
Funkar nere i Skåne om det är minus
 
B bldr skrev:
Vintertid då? Provat frystorka tvätt men fungerar sådär.
Ja, brukar bli jobbigt att vika ihop sen :D
 
Funkar jättebra! Vi har en Woods DS40FS och den torkar en tvätt på 3 - 4 h. Vi har en gammal bastu som nu används som torkrum, så det är ett avgränsat utrymme. Viktigt dock att det finns luft omkring avfuktaren och att man byter filter enligt rekommendation (om det är ett sådant filter på avfuktaren ni funderar på), annars kan det bli isbildning och en pöl under avfuktaren. Perfekt sommartid för att minska luftfuktigheten inomhus också.
 
  • Gilla
bldr och 1 till
  • Laddar…
Varför inte blanda två tekniker, avfuktare och fläktkonvektor. Hade det i förra huset, tvätten torkade på nolltid kändes det som
 
  • Gilla
blackarrow
  • Laddar…
M
Har en woods DS40FS i källaren till tvätten, torkar på 2-3 timmar. Källaren är isolerad med isodrän så den är redan torr.

köp till slang till avloppet, bästa 40kr jag någonsin spenderat!
 
B bldr skrev:
Vintertid då? Provat frystorka tvätt men fungerar sådär.
Vi ställer en ställning i hallen, på vintern får man ju endå så torr luft, LVP som värmer. Vist de kostar mer att värma hsuet de dagar man torka tvätten men känns onödigt att avfukta på vintern. På sommaren kan man ju hänga inne som ute, den extra fukten gör varken till eller från då dörrar mm står öppna en del endå
 
Har både avfuktare och torktumlare och dom kompletterar varandra. Vill inte köra alla plagg i torktumlaren, dessutom är den inställd så det aldrig kryper under 50% luftfuktighet i källaren(dock går den inte så ofta). Så köp!
 
Torkar tvätten utomhus minst halva året.
På vintern och om det regnar torkar vi i tvättstugan i källaren på linor. Torkar på ca 8tim med hjälp av en avfuktare. Det är bara 15° C där nere så det kan bara en anledning till att det tar 8tim.
Woods som är 5år gammal ungefär.
Yvättar man på kvällen är det torrt dagen efter.
 
J
Kör en Woods av mindre modell, minns inte beteckning, men det är en av de minsta.
Den fungerar utmärkt. Torkar en maskin tvätt på 2-4 timmar, lite beroende på hur man "packar" torkställningen och hur tjocka kläder som hängs upp.
Innan vi skaffade den och hängde upp tvätt i källaren sommartid tog det fem dar innan det var torrt.. :) Eller åtminstone väldigt lång tid.

Kan bara rekommendera det. Kommer köpa en större modell så snart denna packar ihop. Behöver att den fuktar av hela källaren emellanåt, sommartid. Inte för att källaren dryper av fukt, men på sommaren går ändå luftfuktigheten upp lite granna. Källaren är egentligen rätt torr då vi "bor" i källaren, och vintertid med element igång torkar tvätten väldigt snabbt när man kör igång avfuktaren också. Tar max 2h.
 
B byggalitehursomhelst skrev:
Varför inte blanda två tekniker, avfuktare och fläktkonvektor. Hade det i förra huset, tvätten torkade på nolltid kändes det som
Precis så fungerar vår Mitsubishi
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.