Hej!
Om totalentreprenör dolde ett fel vid besiktning ( trasigt bastuaggregat) och sedan dröjer med att fixa det i över två månader, är det då skäligt begära ersättning eller vad är skälig tid?
 
Visst är det skäligt att begära ersättning - men först:

Skicka ett rekomenderat brev där du meddelar att om inte bastun är klar inom en viss tid (en till två veckor kanske) så kallar du in annan entreprenör och skickar (saltad) räkning till totalentreprenören.

/V
 
För att kunna få ersättning (skadestånd) för ett fel eller ett dröjsmål måste den "skadelidande" visa att han verkligen lidit någon ekonomisk skada. Ett litet fel som detta är rimligt att ge entreprenören ca två månader på sig att åtgärda, efter skriftlig reklamation. Därefter han han låta annan utföra arbetet på entreprenörens bekostnad. Den havda kostnaden måste verifieras och skall naturligtvis vara rimlig och kan således inte vara "saltad". Om det inte finns någon motfordran att kvitta mot kan det vara svårt att få ut ersättning av entreprenören, och ett så litet belopp det här torde bli fråga om lönar sig inte att tvista om.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.