Hej

Funderar på att sätta en häck i tomt gränsen. Vill ha lite råd eftersom vi endast är här 4 veckor per år. Någon som har Ideer på vad man kan ha som inte blir vildvixen så fort och är lättskött.

/Tord
 
Finns mycket att välja på som du säkert förstår och vad man väljer beror ju rätt mycket på var man bor, markförhållanden, önskad höjd, osv.

Hittade en liten artikel på Odla.nu om häckar uppe i norr som kanske kan hjälpa dig i funderingarna:
Snabbväxande häck

Vad som absolut är att föredra i ert fall är ju en friväxande häck som inte kräver någon klippning utan håller sig tät ända ner till marken av sig själv. De flesta på listan i artikeln är sådana, syrener kan dock bli lite kala kring fötterna om man inte beskär dem.

Undrar du om någon specifik art/sort så fråga gärna.

/Kalle
 
Uppe i Skellefteå kan du mycket väl sätta en perenn häck av plymspirea. En planta täcker ca 1 kvm efter ett par år. Den sprider sig inte och kräver inget jobb och vissnar snällt ner under vintern. Den blir hög, tät och fin och ger insynsskydd. Ytterligare en fördel är att den blir väldigt mycket snyggare uppe i norr än här nere i södern. Dessutom har den hunnit komma i blom när ni kommer upp till semesterparadiset.

Men, som sagt, ge den ett par år.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.