Närbild på en tröskel vid en öppen dörr med skyddsplast, trägolv innanför och klinkergolv med värmeslingor utanför.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Byggarbetsplats med täckta dörrar, ställningar och ny trädäck intill röd trävägg.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Hej, vi är mitt i en pågående tillbyggnad av en ny entré och efter att entreprenören monterat ytterdörr i linje med fönster så inser vi att det kommer bli en hög tröskel på 6-7 cm så man ”kliver ner” in i huset jämfört med nivån på trappan utomhus. Det ritade strecker markerar golvnivån som kommer bli inne i huset.

Golvnivån inomhus kan inte höjas, då kommer det istället att bli nivåskillnader inomhus med höga trösklar och det vill vi inte ha.

Vi är rädda att ett steg ner i huset kan innebära snubbelrisk för de som inte är förberedda på att de inte kliver in på samma höjdnivå som de stod på utanför ytterdörren. Har kollat på familjemedlemmars entréer och då är det antingen samma nivå ute som inne (med en liten tröskel emellan) eller att man kliver upp och in i huset som ett extra litet steg.

Alt 1 låta det vara och hoppas att tröskel på 6-7 cm nivåskillnad inte kommer att störa
Alt 2 sänka dörren med nackdel att den inte kommer att linjera med fönster. Kanske går det att ”trolla” bort på något sätt med bredare foder upptill så foder fortfarande linjerar?

Tar tacksam emot tankar och idéer på hur andra hade löst detta. Bortse från olika färger på huset i dagsläget, hela ska bli grönt :)
 
Sänk dörren och ha olika bredd på fodret så att du får endast 1-2 cm tröskel från insidan. Dvs bara dörrens egen tröskel utan extra.

Skruva om den fina trappen på utsidan så att du får 3-4 cm extra höjd där.
Dvs 3-4 cm lägre golvnivå ute än inne.

Så gjorde jag på min dörr.
Du skulle också kunna byta till en lägre dörr och bygga ett platsbyggt överljus om du absolut vill att överkanten ska linjera
Lycka till!
 
Skulle man kunna göra en liten avsats när man kliver in, så att det första steget in blir i ungefär samma nivå? Finns det tillräckligt med plats kanske det kan utgöra en naturlig ”skogräns ”
 
  • Gilla
Fadai
  • Laddar…
Hej
Farligt det där, det går aldrig att vänja sig.
Byt dörr till en som är 10 cm högre och sänk den till rätt nivå.
Bygg ny trapp så den får rätt höjd.
Ledsen att säga det, men det där är helt på tok.
Vem har gjort fel, för fel är det.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.