Under en ombyggnad/renoveringe offrar vi en gammal klädkammare på övervåningen för att få lite större hall och bättre ingång till två nya sovrum. Därav har vi slitit bort golvmattan som låg i hallen och hittat relativt smala träbrädor. Dessa har vi tänkt slipa och använda som golv. Tyvärr är golvet lite trasigt. Bl a har någon fräst en fördjupning tvärs över golvet. Har troligtvis dolt en sladd eller liknande. Tänkte försöka laga skadorna och sedan måla golvet. Förstår att det är svårt att dölja skador med bara laserat/vitpigmenterad färg så vi kan täkna oss att täckmåla. Men hur? Vitt? Grått?? Vill gärna ha lite neutrala väggar som passar till, men det får samtidigt inte bli för tråkigt heller. hallen har många vinklar och vrår. Mycket snedtak blandat med platt tak. Kom gärna med färgförslag för väggarna också. (Om man får fråga om det i detta forum).
 
Hej.

Vi har lagat med kemiskt trä och sedan målat golv med en av de ljusare gråa nyanser av oljefärg. Slipa mellan stryken med fint papper för att ta bort resning av golvet. Vidare blir det "neutralvitt " på väggarna.
Blir ljust och om man anser att det är tråkigt så finns det annat att kompletera med...

Henrik
 
Tack för ditt snabba svar!
Ska kolla upp det där med kemiskt trä, är det nån typ av spackel man köper i målarbutiken?
Låter jättefint med ljusgrått på golv och vita väggar. Har du riktigt "vitvita" väggar eller är de brutna åt nåt håll? Tror egentligen inte att det blir tråkigt i vår hall heller, har så mycket vinklar på väggar och tak att det egentligen räcker. Annars får man väl skapa nån mild variant på fondväggen. Låter jättefint alltså, och samtidigt lite tidlöst.
 
Kemiskt trä finns i de flesta bygg / färg affärer. Väggarna är obrutna enligt regeringens råd och jag tycker att det är mkt fint.
Fondvägg, eller tavla av nåt slag funkar om man vill. Tidlöst, ja det är möjligt, men vi trivs. Annars är det bara att måla om en eller flera väggar...

Henrik
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.