Hejsan, min familj har ett ganska fint envåningsfritidshus. Vid sjö, nära medelstor stad och vinterisolerat - det skulle alltså fungera som permanentboende. Som toalett har vi nu en cinderella men planerar att anlägga avlopp för vattentoalett. I samband med det funderar vi på att ändra ingången till badrummet. Det är det enda badrummet (förutom ett utedass) och endast ingång via sovrummet (master bedroom) vilket inte är helt optimalt när man har gäster (vi har två gäststugor på tomten) eller kanske när barnen blir större.

Funderar på att göra en öppning via vardagsrummet istället men väggen mot vardagsrummet har ett litet skåp med varmvattentank, trycktank och även vattenledningar vid golvet, allt som i så fall måste flyttas och dras om. Nej! nej! säger vår hantverkarkunnige bekant som hjälpt oss med en del jobb men skulle gärna vilja höra andras erfarenheter också.

Hur mycket skulle något sådant kosta ungefär? Vattenledningarna kommer från vinden för övrigt. Är kanske prisskillnaden mot att försöka få plats med ett mindre gästbadrum inte så stor? (vi funderar på att bygga ut den vinterbonade inglasade altandelen i ett senare steg och kanske kan man få till ett gästbadrum där eller någon annanstans).
 
Varför inte bygga ett nytt badrum i form av en ordentlig tillbyggnad på befintligt hus? Det kanske kostar en halv mille men blir oftast så mycket bättre.
 
  • Gilla
TRJBerg
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.