Mina föräldrar vill renovera sitt badrum: ett fyrkantigt 4 kvm badrum som idag har kakel på väggar och plastmatta på golv. De vill ha det enkelt, modernt och stilrent med kakel + klinker. Inga speciella tillval osv. De har hittills fått in två offerter varav båda är på över 100.000 kr; den ena på 147.000 kr exkl. rot! Då är detta utan inredning/kakel/klinker; känns det inte lite väl i överkant? Mamma tänkte sig inte mer än 60-70k för hantverksarbetet.

För er som vet, eller för er som renoverat nyligen; vad har kalaset gått på? Vad är ett 'rimligt' pris för renovering av ett 4kvm badrum?

Se bifogade offerter för de exempel vi fått! :thinking:
 
7kvm badrum gick på 150000kr för mig när ja gjorde om badrummet i februari
 
  • Gilla
Jo3y och 1 till
  • Laddar…
Det är nog tyvärr där priserna ligger idag. Om de kan vänta 6-12 månader har de förmodligen ett bättre förhandlingsläge, då kommer räntehöjningarna ha slagit igenom och hantverkarna kommer inte längre kunna tälja guld med smörkniv.
 
  • Gilla
Jo3y
  • Laddar…
BirgitS
J Jo3y skrev:
Mamma tänkte sig inte mer än 60-70k för hantverksarbetet.
Då måste man nog välja våtrumsmatta och -tapet i stället för klinker och kakel.

Den offert där det står 90 timmar arbete verkar sakna både el och målning.
 
  • Gilla
Jo3y
  • Laddar…
Vi renoverar ett ännu mindre badrum nu och kommer antagligen sluta på runt 150-180 allt inkluderat. Då har vi ändå tagit ganska dyra möbler m.m. Arbetet låg på ca 110 inkl. Rot.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.