God middag

Vi vill fräscha upp badrummet lite och sätta upp ett stort badrumsskåp. I nuläget kommer den gamla armaturen anslutningen ut bakom det skåpet så vore det möjligt för en elektriker att flytta om det tro?

Enl försäkringsbolaget är badrummet så pass gammalt att ingen försäkring kan täcka det ändå utan att helt göra om det (byggt -77).

Ignorera blågul till lampan, det var för att ens testa om lampan fungerade.
 
  • Vägg i badrum med gammal armaturanslutning och temporära kablar där ett skåp ska sättas upp.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Det brukar fungera bra att det kommer ut bakom skåpet, så varför flytta på elen?
Oavsett så löser en elektriker det enkelt
 
E egge80 skrev:
Det brukar fungera bra att det kommer ut bakom skåpet, så varför flytta på elen?
Oavsett så löser en elektriker det enkelt

Det borde jag nog specifierat. Det är Ikeas Godmorgon serie så armaturen är en separat enhet ovan skåpet. Skåpet är hela 96cm högt och går inte att placera lägre utan att slå i nya tvättställsblandaren.
 
Antingen byter elektrikern de trådar som nu sticker ut mot en kabel istället och drar de bakom skåpet upp till armaturen eller så sätter de en kopplingsdosa i ert nya skåp och drar kabel invändigt upp till armaturen
 
  • Gilla
tank77
  • Laddar…
En annan variant är att lägga in en senildosa och pilla in röret som kommer där i botten på senildosan och sen skarva på med en kabel från dosan. Dosor sak vara "åtkomliga" så det kan man göra genom att ta upp ett hål i bakstycket på skåpet och lägga ett doslock.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.