Hej,

Vi ska snart måla vårt nybygge och målaren vi pratat med förordar plastfärg före akrylat.

Vad säger ni om det ? Hans motivering är att det håller längre och är bra att använda i och med att vi kan grunda ordentligt på grund av att huset är nytt.
 
Akrylatfärger brukar "felaktigt" kallas för plastfärger. Akrylatfärg är det bästa man kan ha på ett hus om det är väl oljat och grundat innan i systemmålning.
Anders
 
När vi målade, för ett år sedan frågade jag runt bland ett par målare av den gammla stammen och ett par säljare! Färgbutikerna rekomenderade akrylatfärger för de höll färgen bäst! Målarna sade oljefärg för det skulle vara bättre för träet men båda sa också att "det finns bara skitfärger idag"!
Tror inte det finns något självklart svar på vilken färg som är rätt i alla lägen!
Vi valde demmikekk oljetäcklasyr! Den är ett år nu så det är väl lite tidigt att uttala sig om hur den är!
 
exprementeradet med färgerna verkar fortsätta i oändlighet. När plastfärgen kom (på 60-talet) för att användas utomhus, fanns inget snack om att man (vi) skulle grunda först med en oljefärg!
Detta kom senare, då allt som målades med plast färg ruttnat ganska snabbt, från fönster till gavlar. Är därför ännu inte överbevisad om att dagens akrylfärger skulle vara bättre för träet än en oljefärg typ täcklasyr. Utseendemässigt är akrylfärgen överlägsen, då den oljebaserade sugs upp av träet med tiden, och färgpigmentet blåser bort. Kanske bättre att fundera på en underhållsfri plåt till fasaderna.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.