Anlade ny gräsmatta efter att en grävmaskin varit här och kört upp den gamla. Det var i princip bara lertung jord kvar (ingen blålera utan den bruna/gula sorten) och massor med småsten. Ett företag körde ut matjord och sådde gräs. Nu efter 3 månader är det grönt på hela ytan men det är uppenbart att vissa fläckar (några m2 här och där) växer gräset märkbart sämre än på andra ställen. Gräset är ljusare, smalare/tunnare och betydligt glesare. Marken är ljusgul, man ser en hel del småsten och den är i princip stenhård. Jag gissar att marken under var kuperad och på dessa ställen hamnade väldigt lite matjord. På de flesta andra ställen är gräsmattan ganska tjock, mörkgrön och bladen är betydligt bredare och tjockare.

Vad kan jag göra för att förbättra för det stackars gräset som växer i dessa dåliga zoner?

Har spridit ut gödning enligt anläggarens instruktioner jämt över hela gräsmattan. Efter detta tog gräset verkligen fart på kanske 80% av ytan medans på dessa andra ställen ser det fortfarande glest och tråkigt ut.

/S
 
Var är bilderna?
 
  • Gilla
halper
  • Laddar…
smh
Det här varit väldigt torrt på sistone, så låter troligt att gräset helt enkelt lider av torkan. Vilket skulle stämma bra med din teori om att marken var kuperad där. Hårdare mark = gräsmattan har lagts ovanpå och får ingen riktig kontakt med jorden = känsligare för torka.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.